Unge-enhed taget i brug
Unge-Enheden-01-40-14.jpg
Borgmesteren havde en gave med fra kommunen. Det var tre cykler, så medarbejderne hurtigt kan komme på rådhuset, hvis der er brug for det. Foto: Kaj Bonne
Nyt center skal vejlede 15-29 årige og hjælpe på vej mod en uddannelse

Uddannelse er tidens løsen. Uanset om det er en akademisk uddannelse, en uddannelse som håndværker eller en uddannelse inden for sundhedssektoren eller lignende.

Desværre er der mange, der ikke når at komme med på vognen. Og det vil man nu forsøge at gøre en indsats for at rette op på. De 15-29 årige skal have den hjælp, de har brug for.

Derfor er der skabt en såkaldt Unge-enhed på Gladsaxevej. Der er 1.100 kvadratmeter lokaler, hvor der både er fællesrum og separate rum til individuelle samtaler.

-Fra i dag får de unge 1 indgang1 dør, som de skal ind af, når de har brug for hjælp og vejledning. Unge-enheden vil give mere sammenhæng i indsatsen, – for vi samler både opgaver, medarbejdere og budgettet.

De unge skal ikke gå fra Herodes til Pilatus: Der skal ikke være nogen sektor-opdeling eller nogle af de organisatoriske skel, som vi ser andre steder, sagde borgmester Karin Søjberg Holst (A), da hun holdt åbningstalen.

-Med en ungeenhed vil de unge og deres familier få en bedre service. Indsatsen over for de unge vil blive endnu mere effektiv og koordineret. Der vil ske noget. Og det vil ske hurtigt. Og det er præcis det, der skal til, så  flere af vores 15 – 29 årige ender med at få en uddannelse. Der skal lægges en samlet plan for de unge. Og her vil den nye Ungeenhed hjælpe med planlægningen og skabe sammenhæng og kontinuitet i de unges forløb, og tilbyde dem en bred og fleksibel vifte af tilbud.

Under samme tag

Fremover er der ingen sager, der ”bare” bliver sendt videre.

Det giver fordele at bo under samme tag:

Her er nem adgang til faglig sparring, – tværfaglige sager bliver sammenhængende, og hele koordineringen kan ske hurtigt.

Her i den nye Ungeenhed har vi samlet en tværfaglig pallet af medarbejdere fra Jobcentret, Familieafdelingen, Psykiatri- og Handicapafdelingen, Den Boligsociale Enhed og UU Nord under samme tag.

Da vi vedtog vores nye fælles ungestrategi politisk i 2010, så gav det et meget tættere samarbejde mellem vores forvaltninger, Jobcentret og UU Nord.

Og det tætte samarbejde har allerede resulteret i et fald i ledigheden på 15 % for unge under 30 år fra maj 2013 til maj 2014.

Flemming Holst, formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, konstaterede, at Enhedslisten ikke er med i det nye budgetforlig.

-Men når det gælder den her indsats er der opbakning fra alle partier i byrådet, sagde han.

Unge-Enheden-02-40-14

Der blev sendt balloner til vejrs med gode ønsker for centrets fremtid. Det var af den miljøvenlige slags,
så de går i pagt med naturen lige så hurtigt som et blad fra et træ.
Foto: Kaj Bonne.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top