Verdens bedste Andreas
andreas-vm.jpg
Richard Sargent Larsen vandt guld på 1 meter vippen og fik belønning for et fantastisk stykke træningsarbejde. Foto: Privat.
Udspringeren fra Mørkhøj vandt junior-VM i Rusland

Udspring er ikke just den store idrætsgren i Danmark, men Andreas Sargent Larsen fra Mørkhøj beviste i den forgangne uge i den russiske by, at det ikke er en hindrig for at komme helt til tops.

Andreas vandt nemlig verdensmesterskabet for juniorer på 1 meter vippen.

Og han fulgte succesen op ved at vinde sølv på 3 meter vippen.

Senest Danmark vandt en medalje på det niveau i 1983.

Andreas stiller op for Lyngby Udsprings Klub, og han var med i aldersgruppe B, som er drenge i alderen 14 – 15 år. Konkurrencen foregik på 1 meter vippe, som er den danske deltagers favoritdisciplin.

Efter den indledende runde lå Andreas som nummer tre ud af de 26 deltagere.
Forud for finalen stod det klart, at en topplacering var afhængig af en endnu bedre præstation fra Andreas` finalen. Landstræner Claus Friislund besluttede derfor at ændre springlisten inden finalen, så sværhedsgraden blev øget, hvilket gav muligheder for at opnå en højere pointscore for Andreas.
Helt konkret blev den planlagte 2,5 forlæns salto hoftebøjet skiftet ud med den sværere 3,5 forlæns salto sammenbøjet. En strategi, der viste sig at være den helt rigtige, om end konkurrencen forløb nervepirrende tæt lige til sidste runde.

Inden sidste runde havde Andreas opnået 364,60 point og lå på det tidspunkt på en andenplads, kun 0,05 point fra russeren Nikita Nikolaev, der havde 364,65 point.
Men i sidste og afgørende finalerunde formåede Danmarks ene deltager ved mesterskaberne at holde hovedet koldt og præstere et virkelig flot spring, der resulterede i den imponerende førsteplads med i alt 430,50 point.
For springeren, der ellers havde hjemmebanefordel, Nikita Nikolaev, blev det til en andenplads med i alt 421,75 point og endelig blev det til bronze til Ross Todd fra New Zealand med 392,90 point.

Andreas fortsatte succesen lørdag eftermiddag  ved at vinde sølv, da VM-konkurrencerne på 3 meter vippe blev afviklet..

Andreaslå som nummer ni, ud af ialt 30 deltagere, efter de indledende spring. De 12 bedste gik videre til finalen.   Igen valgte Claus Friislund at skrue op for sværhedsgraden i jagten på flere point. Og satsningen lykkedes.

Eneste konkurrent, som den danske deltager ikke kunne hamle op med lørdag eftermiddag, var den kinesiske springer, Xhu Han, som vinder mesterskabet på 3 meter, gruppe B, med ialt 466,15 point.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top