Verdensrekorden blev slået
Kano-VM-børn-01-39-14.jpg
Der blev padlet og løbet, så det var en fryd at se på. Foto: Kaj Bonne.
VM i kano gav eneorme energiudladninger

69 hold med i alt 276 deltagere havde meldt sig til VM i kano 2014 i tirsdags ved Bagsværd Sø. Det var børn fra 3.-5. klasserne, og de fik tre herlige timer ved søen.

Og det kan godt være, at de ikke ved det i det internationale kano- og kajakforbund – men der blev altså sat verdensrekord på Bagsværd Sø.

Men disciplinen var også lidt utraditionel.

Ledsaget af en herligt engageret speaker blev løbene kommenteret, så deltagerne fik endnu mere lyst til at gå til den.

Hvert hold bestod af fire børn og en voksen kaptajn, som kommer fra Sportsudvalget. Der blev roet i heat med to hold i hvert heat.

Der bliver roet mellem to broer, der er lagt ud i søen ved tilskuerpladserne.  Distancen var i den overkommelige afdeling. En voksen sad bagest i kanoen, så der blev styret og kom lidt fart i båden.

To af  børnene sad klar i kanoen ved den ene bro, og de to af børnene stod og ventede på den anden bro og var klar til at løbe langs søen hen til den første bro.

Når starten gik skulle der padles mellem flydebroerne. Når de kom til den anden bro, skulle de børn, der stod på broen løbe på land hen til startbroen, hvor en anden kano ventede. Den sejlede de hen til de to børn, der stod og ventede for at løbe tilbage, så alle fire børn var på startpladserne.

Børnene gik op i konkurrencen med liv og sjæl. Og der blev padlet og spurtet til den store guldmedalje. Naturligvis havde alle sikkerhedsveste på. Så livredderen oppe på land havde en meget fredelig eftermiddag.

Kano-VM-børn-04-39-14 Kano-VM-børn-05-39-14 Kano-VM-børn-07-39-14

Fotos: Kaj Bonne. Se flere fotos på http://gladsaxebladet.fotokajbonne.dk/#!home

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top