annonce
450 medlemmer i jazzklubben
Jazzklub-Børn-03-09-14.jpg
En eftermiddag med jazz for børn – som her med ”NullerNix” - er med til at gøre Gladsaxe Jazzklub til en kulturel faktor med tyngde i kommunen, og der går rygter om klubbens drive til andre klubber. Foto: Kaj Bonnne.
Kurven har været stigende hele tiden siden stiftelsen for syv år siden

Ikke sært hvis folkene bag Gladsaxe Jazzklub skulle løbe rundt med armene i vejret nærmest hele tiden. For det er gået fremad uafbrudt siden klubben blev stiftet for syv år. Det øjeblikkelige medlemstal er 450. Det vil faktisk være en mindre katastrofe, hvis de alle dukkede op på en gang til et arrangement.

Der findes ikke en entydig forklaring på succesen mener klubbens nuværende formand Ole Kjær, der afløste Kim Vulpius for nogle år siden.

-Der findes bestemt ikke en enkelt omstændighed, der kan forklare klubbens positive vækst. Det er snarere tale om en kombination af flere forhold.           For det første gør vi os umage, når koncertprogrammerne skal skabes. Det er f. eks. centralt for os at tilstræbe en bredere palet af jazzens mange genrer. Vi skal både udfordre og please.                                                                                    -For det andet engagerer vi os aktivt i det lokale kulturliv – ikke mindst for at understøtte kommunens kulturpolitik, som vi i øvrigt betragter som fremsynet.                                                          Og stor betydning har det naturligvis, at den siddende bestyrelse er enig om kursen og at den fastlagte strategi- og visionsplan følges op af aktiv handling. En sådan enighed og løbende arbejdsomhed gør ganske enkelt en forskel – og det noteres hos medlemmerne med anerkendelse, siger Ole Kjær.

-Hvilket initiativ er I mest stolt af?

”Der har egentlig været mange store øjeblikke i klubbens korte liv – fx rejsen til jazzens fødeby, New Orleans, og en udgivelse af klubbens første professionelle CD med den fantastiske sangerinde Miriam Mandipira.  Men dette års projekt, ’Jazzens Saga’, indtager ubetinget en førsteplads. At kunne gennemføre jazzens historie over ti aftener og med nogle af landets dygtigste jazzmusikere og jazzeksperter – det gør os stolte på egne og kommunens vegne.

Mange planer

-I 2015 vil vi videreføre de gode traditioner og bringe nye initiativer til torvs. Klubbens årsprogram vil blive præsenteret i begyndelsen af december, og der vil være et par særlige nye overraskelser.                                                                 Og så agter vi i øvrigt både at fastholde og videreudvikle det gode samarbejde med Bibliografen/bibliotekerne, kulturhus ’Telefonfabrikken’ Gladsaxe Oplysnings Forbund’ , musiske foreninger/institutioner og private virksomheder i det nye år, siger Ole Kjær.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top