Alle partier – undtagen Enhedslisten
Alle partier - undtagen Enhedslisten - er med i årets budgetforlig. Hvorfor?

Alle partier – undtagen Enhedslisten er med i årets budgetforlig. Hvorfor?

Fordi borgmesteren valgte at fastholde besparelser på seniorcenter Møllegården og på familieområdet, blot for at imødekomme højrefløjens ønske om skattelettelser for erhvervslivet. Derfor!

Besparelsen på Møllegården vil føre til et ringere serviceniveau end på de øvrige seniorcentre, og der er allerede sparet for meget på børn med særlige behov. Om dækningsafgiften er på 9,6 promille eller på niveau med nabokommunerne har mindre betydning for virksomhedernes placering. Det er derimod vigtigt både for dem og de ledige, at der hurtigt skabes et jobmatch. Derfor vil Enhedslisten afse flere årsværk til den virksomhedsrettede indsats, ligesom vi vil afsætte flere ressourcer til ældreplejen, til mere personale i daginstitutionerne, til inklusionsindsats i skolerne, samt til energirenovering og solceller.

Vi havde finansierede forslag til 16 mio. Men den vej ville borgmesteren og de øvrige partier ikke gå, til trods for Gladsaxes gode økonomi, som vores budgetforslag på ingen måde ville bringe i uføre. Se forslaget på www.gladsaxe.enhedslisten.dk.

Forslaget overskrider derimod servicerammen med 9 millioner kr. Det er helt bevidst, fordi kommunerne i mange år ikke har udnyttet den samlede ramme. Så rammen er blevet nedsat, hvilket har kostet tusindvis af job. Enhedslisten ønsker det modsatte.

Gladsaxe får nu en borgerrådgiver og det hilser vi med glæde. Det er et forslag Enhedslisten allerede stillede i 2006.

 

Trine Henriksen
Budgetordfører for Enhedslisten

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top