De Grønne i Tyskland så på fjernvarme i Gladsaxe
Triumfvej-02-07-14.jpg
Det kan give lidt trafikproblemer undervejs, når man etablerer fjernvarme. Foto: Kaj Bonne.
Tyske forbundspolitikere på besøg for at blive klogere på bæredygtig varme til borgerne

Lagde du mærke til, at Gladsaxe Kommune flagede med de tyske flag forrige torsdag? Flagene var en velkomsthilsen til en delegation af tyske politikere, som var på besøg for at høre om Gladsaxes succes med at rulle fjernvarme ud i hele kommunen.
Delegationens to politikere, Chris Kühne og Annette Verlinden, er begge fra miljøpartiet De Grønne og sidder i det tyske parlament, Forbundsdagen i Berlin. De Grønne arbejder for et mere klimavenligt Tyskland, og delegationen tog turen til Danmark for at lære af vores erfaringer med at tilbyde borgerne fjernvarme som et bæredygtigt og billigt alternativ til olie, gas og el.

Succeshistorien Gladsaxe
Politikerne havde valgt at se nærmere på Gladsaxe, for at se nærmere på en fjernvarmeudbygning i stor skala. I Gladsaxe har byrådet besluttet at investere i fjernvarmenettet, så alle borgere, virksomheder og institutioner har adgang til fjernvarme inden 2020. Derfor vil der i de kommende år blive nedgravet kilometervis af fjernvarmerør, indtil alle veje er kommet med.
Delegationen blev modtaget på Gladsaxe Rådhus af medarbejdere fra Gladsaxe Fjernvarme, som har ansvaret for at rulle fjernvarmen ud til hele kommunen. Kommunens fjernvarmefolk har ellers rigeligt at se til, fordi næste fase af fjernvarmeprojektet skydes i gang lige om lidt, hvor fjernvarmenettet skal udvides til villakvartererne omkring Søborg Hovedgade. Men de tog sig tid til at tage imod de spørgelystne gæster fra Berlin.

Lysegrønt håb for fremtiden
Chris Kühne og Annette Verlinden fik hørt, hvordan man i Gladsaxe har skruet en økonomisk model sammen, der sikrer borgerne nogle af landets laveste varmeudgifter. De fik også masser af inspiration til, hvordan de kan bruge Gladsaxe-modellen til at inddrage borgerne på vejen til bedre energiudnyttelse, mindre CO2 og grønnere byer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top