- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

De leger sig til lærdom

”Hvad man i ungdommen nemmer, man ej i alderdommen glemmer”.

Siden den danske volleybal-leder Peter Morell opfandt kids volley har tusindvis af børn lært spillet ad den vej. Og det har givet spillere et langt bedre teknisk fundament end man tidligere så det. Det har så naturligvis smittet af på seniorspillerne, der bare bliver og bedre.
I Lyngby-Gladsaxe Volley er man også med på vognen. Der trænes på livet løs hver onsdag fra 17.00 til 18.30 i gymnastiksalen på Buddinge Skole, og de 16 børn keder sig ikke et splitsekund. For der sker næsten hele tiden noget. Kun indlagte drikkepauser giver et lille pusterum. Men ingen virker pressede.
Primært skal sport være sjovt, så der er bygget en masse leg og små hyggelige konkurrencer ind i træningen. Når man f.eks. spiller stikbold, skal man jo sørge for at kaste og for at flytte sig.
Men der er også en bunke meget volleyballrelaterede øvelser, hvor de tekniske færdigheder langsomt bygges op.
Baggerslag, fingerslag, servemodtagning, server op ad en mur, øvelser i at kaste sig på maven hen ad gulvet veksler stille og roligt.
Det er fire forældre og en af klubbens ungdomsspillere, der står for træningen.
Blandt forældrene er Jonas Napier – en af landets bedste ”bombere” i den tid han spillede for Holte, Gentofte og landsholdet samt en lang række udenlandske klubber.
-Vi er ved at bygge det her op – stille og roligt. Vi skal til at tage til stævner og selv arrangere, så der sker noget for børnene. Vi nøjes i første omgang med en ugentlig træning, så børnene ikke bliver vildt stressede. Børnene kommer for de fleste vedkommende fra Buddinge Skole og Vadgård Skole og fra 1. til 3. klasse. Vi fik også et par medlemmer via sommerferieaktiviteterne, siger Jonas Napier.
Kids volley er meget simpelt. Det starter med at man kaste bolden over et net. Senere øges sværheden. Med rotationsprincippet hos spillerne, kan ingen undgå at komme i aktion.
-Jeg har set sportsgrene, hvor spillerne står i kø. Det sker ikke her, slår Jonas Napier fast.