Det er en våd tid som vi lever i
regn.jpg
Gladsaxe Klimapark virker efter hensigten, så store vandmængder samles sammen i stedet for at skave oversvømmelser. Foto: Privat.
Regnvåd rundvisning i Gladsaxes nye klimakvarter

50 nordmænd fra Trondheim Kommune har været på besøg i Gladsaxe for at blive inspireret af regnvandsløsningerne i langs vandledningsstien og Høje Gladsaxe Park. Rundvisningen var den første af flere i løbet efteråret, som Gladsaxe Kommune og Nordvand holder for alle interesserede borgere.

Solen kiggede frem gennem regnvejrsskyerne, da 50 nordmænd gik tur i Gladsaxe Idrætspark, forbi Marielystkvarteret og langs Vandledningsstien inden turen endte i Høje Gladsaxe Park ved de nyanlagte regnvandssøer.

Efter flere dage med masser af regn kunne deltagerne se projektet i sin fulde funktion. Regnvandet løb i kraftig strøm mellem de forskellige bassiner, hvor vandet stod højt. ”Det er en fornøjelse at se, at anlæggene fungerer efter hensigten. I disse dage er der samlet mange tusinder m3 regnvand. Vand der ellers ville være endt i kloakken”, siger By- og Miljøformanden Philip Hartmann fra Gladsaxe Kommune.

Løsninger i det nye klimakvarter rummer både tiltag som separatkloakering, brug af regnvand til rekreative formål samt forsinkelse, nedsivning og lokal rensning af regnvandet i bassiner og regnvandssøer. På gåturen blev der set nærmere på de forskellige løsninger og især forsinkelsen af regnvandet langs Vandledningsstien vakte stor interesse – her kunne man tydeligt se vandets vej ned af stien.

Guidet tur i det nye klimakvarter

I november inviterer Gladsaxe Kommune og Nordvand alle interesserede på rundvisninger i det nye Klimakvarter. Du kan læse mere om de forskellige rundvisninger og tilmelde dig på www.nordvand.dk/rundvisning.

Høje Gladsaxe Park er midtpunkt for et af Danmarks største klimatilpasningsprojekter, og projektet er indstillet til Nordisk Råds Natur og Miljøpris.

 Fakta:

  • Klimatilpasningen er gennemført i samarbejde mellem Gladsaxe Kommune, Nordvand og Real Dania.
  • Projektet er indstillet til Nordisk Råds Natur og Miljøpris.
  • Tilmeld dig og læs mere på nordvand.dk/rundvisning

Regnvand-01-44-14
Foto: Kaj Bonne.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top