”Det må da være forkert”
Ja, det må da være forkert. Jeg har lige fået en besked om, at ”Gladsaxe Kommunes Kursus- og Feriecenter Sølyst” på Fakse Ladeplads lukkes 30. juni 2015. Sølyst blev igennem 60-erne og 70-erne brugt til Gladsaxes solhungrende børnehavebørn, der nød livet på landet med vindunderlig strand og vand og kom hjem, struttende af ny energi. […]

Ja, det må da være forkert. Jeg har lige fået en besked om, at ”Gladsaxe Kommunes Kursus- og Feriecenter Sølyst” på Fakse Ladeplads lukkes 30. juni 2015.
Sølyst blev igennem 60-erne og 70-erne brugt til Gladsaxes solhungrende børnehavebørn, der nød livet på landet med vindunderlig strand og vand og kom hjem, struttende af ny energi. Både børn og forældre elskede stedet.
Det var da også med sorg, at vi mange år senere så stedet renoveret og ændret til voksne. Som ansat på omsorgskontoret i kommunen var jeg på Sølyst og undervise pensionister. Det blev hurtigt også et elsket sted for de nye gæster.
Som psykisk sårbar har jeg i de sidste 12 år været på ferie/kursusophold på Sølyst 4 dage i august, men vi har netop nu fået at vide, at man vil lukke stedet.
Jeg kan slet, slet ikke forstå denne beslutning. Hvorfor er man som brugere ikke blevet hørt? Kunne vi have fundet ud af en anden, bedre løsning?
Som min diagnose siger, er der i min forening tale om psykisk sårbare mennesker, der har haft den oplevelse år efter år. Det er mennesker, der ikke bare kan rejse på anden måde, mennesker, der skal have hjælp til det ene eller andet. Og det er jo ikke kun min forening, der bruger stedet.
Jeg arbejdede 18 år i Gladsaxe Kommune, hvor man måtte slås med besparelser, men en fuldstændig uforståelig besparelse, som denne, har jeg ikke oplevet før. Kan nogen forklare mig sagens rette sammenhæng?

Ingrid Nørup
Gyngemose Parkvej 19, 2. tv., 2860 Søborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top