Annonce
En øjenåbner af rang
jim-nielsen.jpg
Jim Nielsen var slet ikke så ueffen som han selv troede. Foto: Privat.
Administrativ leder forlod kontoret og blev meget klogere

”Jeg har sat en aftapningshane op. Tag den. Jeg bliver helt stolt, bare jeg kommer til at tænke på det. ”

Jim Nielsen er administrativ leder i Gladsaxe Sportscenter. Vant til at sidde bag en computer, til at jonglere rundt med kæmpe store tal. Og udstyret med 10 fingre, der i håndværkersammenhæng mest har mindet om 10 tommelfingre.

Men nu har han – som en af de tekniske medarbejdere udtrykker det – været ”ude i virkeligheden. Og det har været en øjenåbner af rang.

-Vi har indført en ordning i sportscentret, der hedder ”Lån en kollega”. Medarbejderen kan skifte arbejdsplads i en uge for at se, hvad kollegaerne går og laver. Det skal ikke være sådan, at en medarbejder fra Gladsaxe Svømmehal skifter til Bagsværd. Det skal være mere på tværs af faggrænserne, siger Jim Nielsen.

Så en mandag morgen tog han selebukser og arbejdsjakke på derhjemme. Det var så usædvanligt, at han fotograferede sig selv i spejlet. Nu skulle han være teknisk medarbejder. Så turen gik ned i maskinkælderen.

-Og nu har jeg fået et helt andet syn på tilværelsen og en helt anden forståelse for, hvorfor nogle ting tager mere tid end jeg umiddelbart ville bedømme dem til. Når en vandhane drypper, så kan man skrue på den, eller man kan skifte pakning. Hvor svært kan det være? Sådan var min opfattelse. Kom nu i gang. Nu ved jeg, at der kan være mange praktiske problemer, der skal klares i samme ombæring. Der skal lukkes for vandet, der skal orienteres til brugerne, der skal måles op og købes ind til en ny hane, siger Jim Nielsen.

Indtil jeg selv fik æren af at skifte den omtalte aftapningshane i skøjtehallen havde min håndværksmæssige bedrift bestået i at sætte et spejl op derhjemme. Det smadrede jeg, siger Jim Nielsen.

-Der gik virkelig et lys op for mig undervejs. Der er tv-udsendelser, hvor chefen sendes ud undercover – forklædt som en anden. Sådan havde jeg det lidt. Ved at komme ud blandt medarbejderne fik jeg hørt om deres problemer, og hvad de gik og talte om. Det gik op for mig, at vi havde kommunikeret helt håbløst, da vi gik gang med planerne om at introducere et nyt lønsystem. Medarbejderne troede, at vi ville ødelægge deres nuværende lønsystem og måske tage penge fra dem. Mens systemet går ud på en slags bonusløb ud fra nogle bestemte parametre. Det har vi nu fået forklaret ordentligt, så der er opbakning til det, siger Jim Nielsen.

Han har også haft besøg på kontoret af en teknisk medarbejder fra skøjtehallen. Her var opfattelsen nok, at de administrative medarbejdere sad og spillede kabale på computeren og kiggede på facebook. Men ved at komme tæt på begivenhederne fandt medarbejderen ud af, at også her kan ting tage tid. Så han var glad for at komme tilbage til skøjtehallen.

-Vi har fået respekt for hinandens arbejde, konstaterer Jim Nielsen.

Han er ikke just vant til fysisk arbejde, så da han i svømmehallen skulle hundredevis kilogram salt i et bassin svedte han nærmest tran.

-Når jeg til hverdag kommer hjem fra kontoret, kan jeg være træt i hovedet. Men der er overskud til at gå tur med hunden. Da jeg var teknisk medarbejder, var jeg kaput, når jeg kom hjem. Så min drøm om ”en uge til” blev alligevel ikke til noget, griner han.

 

jim-nielse

Dette billede er ikke taget i det splitsekund Jim Nielsen havde en skovl i hånden.
Han lavede virkelig noget, da han for første gang var på Genbrugsstationen.
Foto: privat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top