annonce
Færre forskellige hjemmehjælpere giver bedre kvalitet
Seniorrådet har drøftet resultatet af den stikprøveundersøgelse af hjemmeplejen, som Gladsaxe Kommune for nylig har foretaget for at finde ud af, hvor mange forskellige hjælpere, de enkelte borgere har haft. Vi finder resultatet stærkt utilfredsstillende, og det kan kun bekræfte rigtigheden af de mange klager, som er rejst fra borgere.

Undersøgelsen har heldigvis bevirket, at politikerne nu ønsker, at der skal ske en forbedring, og det skal de have ros for. Der skal laves en handleplan med initiativer til nedbringelse af antallet af hjemmehjælpere i den enkelte borgers hjem. Men det er ikke kun antallet af hjælpere, der er væsentligt, men også viden om borgernes individuelle behov for hjælp. Derfor har vi i Seniorrådet skrevet til Seniorudvalget, at den handleplan, der skal forelægges udvalget i december, også bør indeholde mål og initiativer, der kan sikre, at hjemmehjælpere og vikarer har et godt kendskab til de opgaver, som skal udføres hos den enkelte samt sikre en effektiv kommunikation internt i hjemmeplejen.

 

Seniorrådet har flere gange presset på for at få fremskyndet en generel brugerundersøgelse inden for hjemmeplejen. Den netop gennemførte undersøgelse understreger dette behov, og Seniorrådet forventer derfor, at den kommende store brugerundersøgelse vil blive gennemført tidligt i 2015 og ikke som planlagt først i 2016.

 

 

Carl-Erik Andersen
Formand for Seniorrådet i Gladsaxe

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top