Gladsaxe Stadion på topniveau
Grotesk at banen bruges så lidt siger kritiker

Opvisningsbanen på Gladsaxe Stadion er ganske enkelt landets bedste fodboldbane. Det konkluderes i en undersøgelse af de 18 danske stadions, der er tilknyttet projekt ’Bedre baner’.

’Bedre baner’ er et fælles projekt mellem 18 klubber i Superligaen og NordicBet Ligaen og de kommuner, hvor disse klubber er hjemmehørende. Projektet blev sparket i gang sidste år, hvor græsbanerne også blev testet for første gang.
Dengang var resultatet middelmådigt med blot to og tre stjerner til de danske stadions baseret på den internationalt anerkendte fem-skala. Men sådan står det ikke til længere.

Via en engageret og målrettet indsats hos de groundsmen, der passer og plejer banerne, kan otte af de 18 baner i dag bryste sig af en fire-stjernet bedømmelse, mens én enkelt plæne scorer den maksimale score – fem stjerner. Den samlede bedømmelse er 30 procent bedre end sidste år på samme tid, og dermed kan banerne på de danske stadions nu måle sig med nogle af de allerbedste i Europa.

-Jeg synes, at det her er et grotesk.  Vi har et stadion, der er investeret mange, mange millioner i, og så skal det ikke ligge øde hen i lange perioder. Naturligvis har AB ret til at spille sine hjemmekampe der, men andre klubber burde komme der meget mere, siger byrådsmedlem Tom Vang Knudsen (A), der også er næstformand i Gladsaxe-Hero, der i løbet af en sæson har fået lov til at spille fire kampe på banen.

-Jeg vil hellere have et stadion, der måske er nummer 10 på listen – og så bliver brugt, når skatteborgerne nu har brugt penge på det, siger Tom Vang Knudsen.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top