Glem bare frafaldet
Gymnastik-02-42-14.jpg
Anette Bundgaard og Hanne-Jette Hinsch (siddende) kan glæde sig over, at det stadig vælter ind med børn, unge og voksne, der vil dyrke gymnastik. Foto: Kaj Bonne.
Børnene strømmer til gymnastik

I forbindelse med skolereformen blev der truttet i dommedagsbasunerne blandt kritikere, der forudså medlemsflugt blandt skoleeleverne, fordi de bliver holdt længere tid på skolen. Det er måske værd at erindre, hvad den amerikanske forfatter Mark Twain engang skrev: ”Rygterne om min død er stærkt overdrevne.”

”Vi har ikke mærket noget som helst i den retning. Tværtimod. Vores helt store problem er, at vi reelt ikke kan optage flere medlemmer, fordi vi ikke har halkapacitet nok,” siger formand Hanne-Jette Hinsch fra gymnastikafdelingen i Gladsaxe Idræts Forening.
Skolereformen lægger gennem den understøttende undervisning op til et større samarbejde mellem skole og foreninger, og her har GIF Gymnastik meldt sig på banen over for samtlige skoler i kommunen. Endnu har tilbagemeldingerne været få: ”Der skal nok ske noget på den front senere, men lige nu har skolerne travlt med at finde sig til rette. Det hele er jo stadig så nyt,” siger Hanne-Jette Hinsch, der nævner at foreningen også har et hold for børn med særlige behov.
GIF Gymnastik har over 1300 medlemmer, og godt og vel 1000 af dem er børn. Særligt tirsdag eftermiddag er aktiviteten stor i Gyngemosehallen, der er delt op i tre med 30 børn i hver afdeling. I det hele taget er de fysiske rammer noget af en udfordring for den store gymnastikafdeling, der har medlemmerne fordelt i fem haller: Søborg Skole, Vadgård Skole, Gyngemosehalen og Gladsaxe Sportshal samt i lejede lokaler på Blågård Seminarium. Hallejen på seminariet er på 40.000 kroner om året.
”Den manglende plads er simpelt hen vores største problem lige nu. Vi kunne godt bruge en hal til,” konstaterer formanden Hanne-Jette Hinsch.
Administrativ medarbejder og træner Anette Bundgaard glæder sig over, at skolereformen heller ikke har negative konsekvenser i forhold til at skaffe trænere og hjælpere: ”Vi har 100 ansatte, og det er ikke noget problem at rekruttere hjælpere. Vi giver kvalificeret undervisning, og vi sørger løbende for, at folk kommer på kurser og efterskoler.
Gymnastik er ikke blot motion og bevægelse. Det kan også være konkurrence. Det er måske ikke så kendt, at GIF hører blandt de bedste herhjemme i TeamGym og har flere gymnaster på landsholdet. Hvert TeamGym-hold består af seks til 12 gymnaster – og holdene kan også bestå af både mænd og kvinder. TeamGym har fokus rettet imod rytme og spring: ”Disse konkurrencehold er meget populære i vores forening, og Danmark hører hjemme i den europæiske elite. Endnu er TeamGym ikke slået an over hele verden, men nu introduceres det i Australien, så det er nok kun et spørgsmål om tid, inden det bliver globalt,” siger Anette Bundgaard.
GIF Gymnastik mærker dog en mærkværdig form for konkurrence fra kommunen: ”De tilbyder gymnastik for et årligt kontingent på 500 kroner, og det er det halve af, hvad det koster hos os. Samtidig lønner kommunen også instruktørerne bedre, end vi er i stand til,” fortæller de to gymnastikledere.
Gymnastikafdelingen har en række aktiviteter, hvor hele familien er i sving. Det sker om lørdagen i det, som kaldes for ”lørdagstons”, og småbørnsfamilierne indtager Gyngemosehallen søndag formiddag – senest deltog 260 i denne seance.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top