annonce
Kaniner i planteriget
kaniner-001.jpg
Det var især piger, der søndag kom forbi Aldershvile Planteskole for at få deres kaniner bedømt, og så fik de gode råd om pleje med oven i købet. Foto: Niels Rasmussen.
Mange kanin-ejere fik gode råd

Udenfor var vejret i nærheden af det trøstesløse i weekenden. Men inde i Aldershvile Planteskole hyggede en bunke mennesker sig med deres store

interesse/passion: kaniner. For andet år i træk var der lørdag konkurrence og søndag bedømmelse af de mere hobbybetonede dyr.

-Vi havde 87 racekaniner lørdag, og søndag kom der ca. 25 personer med deres kaniner for at få dem bedømt og for at få nogle gode råd, fortæller Lena Andersen, der er formand for Gladsaxe Kaninforening.

-Vi blev stiftet i april i fjor, og vi har allerede ca. 50 medlemmer, og vi har plads til mange flere.

Der er over 50 forskellige racer, og der var mange sjove og pudsige dyr. De fleste så ret så almindelige ud, men der var f.eks. en lille tysk vædder, der vejede op mod 5 kg. Den overgås dog af en fransk vædder, der kan blive et par kg tungere.

-I foreningen har vi folk, der satser på race, på at have kæledyr og have kaniner, der er med i hopkonkurrencer. Og så er det helt legalt at have kaniner, som man kan spise som høns. Man er bare sikker på, at de har haft et godt liv, når man selv har passet dem, siger Lena Andersen.

Læs mere på gladkanin.dk

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top