Motion før maden
Frokost-gymnastik-07-42-14.jpg
Medarbejderne træner i fire minutter. 20 sekunders øvelse, 10 sekunders pause osv. Og så går turen til kantinen, hvor mange nu spiser sundere end før. Foto: Kaj Bonne.
Ansatte hos ingeniørfirmaet Moe følger japansk lynprogram

”Så laver vi gyngen”.

”Åh nej”, lyder det med et grin fra folkene nede på yogamåtterne i konferencerummet. For vippeturen på maven er hård.
Scenen er ingeniørfirmaet Moe ved Buddinge Station. Klokken er 11.30, og deltagerne er i gang med et motionsprogram på nøjagtig fire minutter, inden de skal til frokost. Hver arbejdsdag. Forbrændingen er sat i vejret, det fysiske og mentale bliver plejet, og lysten til at motionere i andre sammenhænge er øget hos mange.
-Jeg kom i kontakt med den japanske doktor Izumi Tabatas intensive program via cross fit, som jeg selv går til, forklarer Jonas Napier, der styrer træningen.
-Alle kan være med, for man yder det man kan. Og stille og roligt bliver vi flere og flere, efter at vi havde løbet det i gang i min afdeling.
Der er en klar overvægt af kvindelige deltagere. Mænd vil åbenbart helst have noget, der virker mere uoverskueligt.
-En af deltagerne havde dyrket triatlon. Hun skulle lige holde tre ugers pause for at kroppen kunne komme sig. Det blev til seks års pause. Så kom hun med her, og nu er hun begyndt at løbe igen, siger Jonas Napier.
Næste skridt hos Moe er fysisk træning hver mandag op til skituren. På den måde bliver der måske færre rejsende med ”knogle-ekspressen”, for skader kan af og til undgås via fysisk træning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top