På skolebænken i dansk demokrati
Demokratikursus-42-14.jpg
Ledere fra regerings- og ambassadekontorerne i Benin, Bhutan, Kenya, Ghana, Mozambique og Nepal blev undervist i dansk demokrati på Gladsaxe Rådhus. Yderst til venstre ses projektassistent Nantke Garrelts og Minna Olsen fra internationalt sekretariat, og til højre ses vicekommunaldirektør Hans Jensen og konsulent Christina Mørup fra Rambøl. Foto: Kaj Bonne.
20 personer fra Afrika og Asien fik sat ord på Gladsaxes position i Danmarks politiske landskab

Regerings- og ambassadeansatte ledere fra Benin, Ghana, Kenya, Mozambique, Bhutan og Nepal indtog torsdag morgen siddepladserne i byrådssalen på Rådhuset, hvor de blev undervist i demokrati – sådan som vi praktiserer det på disse breddegrader.

På særdeles instruktiv vis fik vicekommunaldirektør Hans Jensen gennemgået Danmarks parlamentariske og kommunale system og samspillet mellem enhederne og ikke mindst Gladsaxe Kommunes rolle. Hans Jensens gennemgang var så interessant, at man som dansker sad og spekulerede på, om det dog ikke var en idé, at alle danskere fik dette kursus…
Spørgelysten blandt deltagerne var stor, og kun tiden satte en stopper for strømmen af spørgsmål. Deltagerne fæstnede sig ved, at det ikke er økonomisk vinding, der får danskere til at gå ind i lokalpolitik, men derimod oprigtig interesse for at præge nærmiljøet. Det var tydeligt, at sådan er det åbenbart ikke overalt i verden.
Det er rådgivningsvirksomheden Rambøll, der står bag de tre ugers kursus i Danmark, og konsulent Christina Mørup fra Rambøll fortæller, at deltagerne samles igen til opfølgning og evaluering i starten af december i Uganda.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top