Renovering skal gøres færdig
Bagsværd-Fort-01-40-14.jpg
Gunnar Svendsen undrer sig over, at der ikke sker noget bygningsmæssigt på Bagsværd Fort. Foto: Kaj Bonne.
Bagsværd Fort blev overtaget af Gladsaxe Kommune 1. januar 2012. Indtil da havde det ligget som et Torneroseslot gemt bag høje hegn og tæt skov.

Der kom hurtigt en plan, og i samarbejde med Realdania fik man sat gang i en renovering. Bevoksningen blev trimmet og området blev åbnet for offentligheden, og man lavede et forsøg med renovering af fortbygningerne udvendigt og af det enestående stormgitter og støttemuren. Der blev også lavet en masterplan med økonomisk oversigt, og den blev tiltrådt politisk.

Men siden denne start er der ikke sket noget.

Renoveringen er gået totalt i stå, og der er ingen planer for en færdiggørelse af projektet. Nu står der et halvfærdigt projekt, som kun frister til overmaling med graffiti, og det hele forfalder igen, men nu synligt for enhver.

Hvis ikke Gladsaxe tager et ansvar og får fuldført det, man påbegyndte, da kommunen påtog sig ansvaret for det fredede fortidsminde, spildes mange penge.

Det kan ikke være meningen.

I det budget, der vedtages af byrådet i morgen, fik SF indføjet en budgetnote:

10b. De fremtidige muligheder for udnyttelsen af befæstningsanlæg i Gladsaxe Kommune analyseres og afdækkes. Udgifter til analyse og udredningsarbejde afholdes af puljen til “Rekreative Gladsaxe”, der blev afsat i Budget 2014-2017.

Puljen ”Rekreative Gladsaxe” er på i alt 5,5 millioner fordelt over årene 2014 – 2016. For det beløb kan man gennemføre næsten hele renoveringen af fortbygninger, stormgitter og støttemur.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top