Spurten skal forbedres
joachim.jpg
Carsten Rytter er en af de tre trænere i BAC, og her giver han gode råd til Joachim Weel Rosbo. Foto: Niels Rasmussen.
Bagsværd Atletik Clubs løbetalent Joachim Weel Rosbo er også skrap på ski

172 cm. En vægt på 50,5 kg. Og et enormt talent for at løbe hurtigt på lidt længere distancer.

17-årige Joachim Weel Rosbo fra Bagsværd Atletik Club er løberen, der er godt på vej til at gøre sin klub for andre end 800 meterløberen Andreas Bube.

Ved Eremitageløbet blev teenageren nummer fire i det 16.000 mand store felt.

Tiden var god, og den kunne nok være blevet endnu bedre, for da Joachim krydsede målstregen, følte han, at han godt kunne have givet den en skalle mere. Men det handler jo også om rutine. Men 43.06 for de 13,3 km giver en kilometertid på 3,14 og det er imponerende.

Joachims lillebror Jacob klarede sig også flot i løbet, hvor han vandt sin klasse i 53.14, så det ligger til familien at være god til at sætte den ene fod foran den andet i et højt tempo.

-Jeg begyndte at gå til atletik efter at have spillet fodbold, fordi både min far og lillebror var her i atletikklubben, fortæller Joachim, der stiftede bekendtskab med lidt forskellige discipliner, inden han begyndte at løbe.

Og det viste sig hurtigt, at han havde talent for de længere distancer. Umiddelbart ser det ud som hans fremtid ligger på 10.000 meteren, når det gælder baneløb.

-Jeg fik målt mit kondital for et par år siden, og det lå på 77,3, fortæller Joachim – og det er altså meget, meget højt.

-Jeg går i 2. G. på gymnasiet i Virum, og jeg træner otte-ni gange om ugen. Det er jo nemt bare at tage løbeskoene på, når jeg kommer hjem fra skole, og så løber jeg så også i klubben, siger Joachim.

Han er god, når han tager løbeskoene på, men han er faktisk også skrap, når det gælder langrendsskiene. Det er blevet til et dansk mesterskab i seniorklassen, da han stillede op i et stafetløb for Københavns Skiklub.

-Men det skyldtes altså i allerhøjeste grad, at mine medløbere var meget gode, lyder det beskedent fra Joachim, der måske så småt kan tillade sig at drømme på OL i 2020. Det tager sin tid at bygge fysikken op til de længere distancer.

Og så kan forsøge at få gjort noget ved sin spurt. For det lange seje træk kan han godt klare.

 

joachim2

Joachim Weel Rosbo droppede fodboldspillet, og det var måske meget godt for dansk atletik, for han synes
at rumme et stort potentiale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top