Succeserne fortsætter
peddersenfindusg.jpg
De kære hovedpersoner i ”Peddersen og Findus – Den lille drillepind”. Foto: Filmcompagniet.
Børnefilm i Bibliograen i efterårsferien

Det er efterårsferie i Bibliografen, og salene bugner af fremragende film. Børnefilmene står i kø, og med evigt populære serier som ”Krummerne” og ”Peddersen og Findus”, er publikum garanteret nogle hyggelige og sjove timer i biografens mørke.
Til de lidt ældre børn er den nye satsning ”Dannys dommedag” et stærkt bud. Filmen bringer minder om Steven Spielbergs ”E.T.” og J.J. Abrams ”Super 8”. Det er selvfølgelig store ord, men instruktøren Martin Barnewitz benytter sig på fornem vis af alle genrens virkemidler og slipper usandsynligt godt fra det.
For det mere modne publikum er det stadig muligt at fange ”Jersey Boys”. Clint Eastwoods film om Frankie Valli og Four Seasons er et sandt festfyrværkeri af dejlige evergreens og fabelagtige skuespilpræstationer. Filmen fortæller den klassiske historie om de unge og talentfulde kunstnere, der imod alle odds får succes og erobrer alverdens hitlister.
I ”Den usynlige kvinde” er der romantik i luften. Det er dog den forbudte slags, og Charles Dickens må gøre alt, hvad han kan for at holde sin affære med den noget yngre Nelly hemmelig. Ralph Fiennes, der også har instrueret denne perle, stråler om kap med Felicity Jones, der frygtløst kaster sig ud i denne intime rolle.
Sidst men ikke mindst er der mulighed for at se ”Fasandræberne”. Denne anden film i rækken om Carl Mørck behøver vel ingen nærmere introduktion? Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares gør det endnu bedre end i første omgang, og instruktør Mikkel Nørgaard har virkelig fundet formen. ”Fasandræberne” er en thriller med internationalt format, der bare skal ses. I Bibliografen har man stadig muligheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top