Bagsværd Vandværk bliver på 600 m2
vandværk.jpg
Det nye vandværk rejser sig 7,5 meter op i luften, fordi man har valgt at droppe kælderen og besværlige trappetrin. Foto: Privat
Den nye bygning tages i brug i august 2015

Naboer og byggeriets folk var mødt op for at fejre at bygningen til det nye Bagsværd Vandværk er blevet rejst.

Den nyopførte bygning er stadig helt tom, så der var god plads på de næsten 600 m2 til både pølsevogn, informationsplancher og de fremmødte gæster. Nogle af gæsterne var de nærmeste naboer på Bindeledet, der bor mindre end 10 meter fra byggeriet af det nye vandværk.

Det nye vandværk står klar til at producere drikkevand i august 2015.

Byggeri helt tæt på naboerne

Det er noget særligt at bygge et industrianlæg midt i et beboelsesområde. Fie Thye, projektleder i Nordvand fortæller: ”Det nye vandværk er et stort byggeri, og det har til tider været et både støjende og generende projekt at være nabo til. Naboerne i GAB på Bindeledet har dog været meget tålmodige med os”.

Til tider har tålmodigheden hos beboerne dog været sat på prøve. ”Vi har forsøgt at informere om vores arbejde så godt vi kunne – ind i imellem har jeg dog haft et par bekymrede beboere i telefonen. Og det er helt forståeligt, når man er udsat for et byggeri så tæt på”.

Det nye vandværk fylder godt på den gamle vandværksgrund. Bygningen er 16 meter bredt og 37 meter langt, og på det højeste sted er bygningen 7,5 meter høj. En af grundene til at det nye vandværk bliver større end det gamle er, at det bygges i ét plan, mens det gamle vandværk udover stueplan også havde kælder. ”Medarbejderne på vores vandværker foretager mange løft dagligt, og vi vil gerne skåne dem for fx at foretage tunge løft på trapper” var et af budskaberne fra Chef for Vand i Nordvand Bo Lindhardt i den traditionelle bygherretale.

 

Lukkede for vandet

To gange under byggeriet har Nordvand være nødt til at lukke for vandforsyningen til hele det nordlige Bagsværd – ca. 900 husstande. ”Vi har været nødt til at flytte en vandledning, der ellers ville komme til ligge nede under det nye vandværk. Det betød, at vi var nødt til at lukke for vandet to gange i oktober. Begge gange blev der lukket for vandet om natten for at genere borgerne mindst muligt. Det betød til gengæld to dage med natarbejde for naboerne på Bindeledet” fortæller Fie Thye, Nordvand.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top