De borgerlige vil dumpe gymnasierne
Fra de to gymnasier i Gladsaxe kommune blev der i 2013 udklækket knap 350 studenter. Blandt dem ville omkring 130 aldrig have fået til at starte på gymnasiet, hvis det havde stået til de borgerlige. Dansk Folkeparti og Liberal Alliance kræver nemlig, at der indføres karakterkrav på 7 i dansk og matematik fra folkeskolen til gymnasiet.

Det betyder at 39 procent af Gladsaxes studenter aldrig var blevet studenter, hvis Dansk Folkeparti og Liberal alliance havde fået lov at bestemme. Selvom studenterne med studenterhuen har et tydeligt bevis på, at gymnasiet også var for dem.

Det betyder først og fremmest, at der ville komme mange færre studenter fra Gladsaxe. Det betyder dog også at man vil være nødt til at lave massive omstruktureringer, og som følge deraf lukke gymnasier.

På landsplan betyder karakterkravet at 20.000 studenter ikke ville få huen på. Det er rigtigt mange!

Jeg mener, at de gymnasielle uddannelser ikke skal være snævre eliteuddannelser, men være brede almene ungdomsuddannelser, der giver unge mulighed for at søge videre på vores erhvervsakademier, professionsuddannelser eller universitetet. Hvis man udelukker en så stor del af eleverne fra gymnasiet afskærer man simpelthen alt for mange fra muligheden for at få en gymnasial uddannelse.

 

Jeppe Bruus,
Folketingsmedlem (S)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top