De går på biblioteket via deres Ipad
Bibliotek-på-iPade-01-45-14.jpg
Rikke og Anita fra Bibliografen fortæller en 0.-klasse på Bagsværd Skole om hvordan de kan bruge deres Ipads og hente bøger ned på skærmen. Foto: Kaj Bonne.
Bagsværd Skole kan blive banebrydende med ny teknologi

”Det der må da kunne bruges til noget mere”.

Den tanke fik Lars Kristiansen – faglig leder for it & og digitalisering på Bagsværd Skole – da han en dag så en stor reklame for bøger inde ved Kgs. Nytorv. Her kunne man scanne en QR-kode ind og læse en anmeldelse af bøgerne.

Og som tænkt, så gjort.

Og nu har det udviklet sig til at alle elever via deres nye Ipads kan scanne bøger fra Bibliografen ind. De får bøgerne, og de slipper for at betale bøder, hvis de ikke lige skulle få dem afleveret i tide.

-Og for de mindste er det jo en fordel, at de kan få læst bøgerne op i et tempo, så de kan følge med og på den måde måske blive endnu bedre læsere, siger Lars Kristiansen.

-Vi har startet et samarbejde med Bibliografen op, hvor eleverne bliver oprettet på @Reolen.dk og derved kan låne biblioteksbøger på deres iPad. Skolens bibliotekarer har i samarbejde med Bibliografens ditto valgt en masse populære titler ud og fået lavet plakater med QR koder og via denne QR kode kan eleverne nu hente bøgerne ned på deres iPad.

-Det er der mange fordele ved. Ikke alle børn kommer fysisk på biblioteket med deres forældre og det betyder, at de hjemmefra nu har mulighed for at “gå på biblioteket” med forældrene. Vores mål er absolut ikke at afskaffe skolens bibliotek, som er hjertet på Bagsværd Skole, men at nå flere børn og åbne deres øjne for litteraturens glæder og derved på sigt, forhåbentligt, også at elevernes læsefærdighed højnes, siger Lars Kristiansen.

-Det er jo også en fordel, hvis en klasse eksempelvis skal læse Den forfulgte uskyld og normalt ikke ville kunne låne et helt klassesæt. Nu kan alle få fat o bigen via skærmen.

-Der er en begrænsning på fem bøger til hver elev hver måned, for ellers kunne udgiften godt eksplodere, siger Lars Kristiansen.

-Desuden skal vi i foråret starte et projekt op med 3D print og 3D scanning. Det er perfekt i forhold til det “nye” fag Håndværd & Design, som er en del af reformen. Ideerne på tegnebrættet er at eleverne skal printe deres selv designede figurer og lave en film med disse figurer med deres iPad. Filmene film vil så senere blive vist på det store lærredet i Bibliografen.

En anden skole i Gladsaxe er så småt ved at hæfte sig på ideeen, der umiddelbart ser ud som om den kan bruges på alle skoler.

 

Bibliotek på iPade 02 45-14

Lars Kristiansen med en plakat for en af de bøger, der kan hentes via en QR-kode.
Foto: Kaj Bonne.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top