Eksperimenter blev evalueret
boldbur.jpg
Opsætningen af en fodboldbane på Søborg Torv lignede ikke lige årets succes. Så den skal nok placeres et andet sted. Foto: Niels Rasmussen.
Borgere og erhvervsliv talte om sommerens GladsaxeLiv

Stemningen var god, og både positive og negative oplevelser kom på bordet, da byrådet havde inviteret til evaluering af sommerens midlertidige tiltag ved Bibliografen og på Søborg Torv.

Omkring 50 borgere og erhvervsdrivende var mødt op for at give deres mening til kende om sommerens byrum ved Bibliografen, Søborg Beach og boldburet, som var sat op på Søborg Torv.

Fordelt på to møder fik de fremmødte lejlighed til at præsentere både deres gode og dårlige oplevelser med sommerens tiltag, samt komme med forslag og idéer til mere permanente løsninger i 2015.

– Generelt er det min opfattelse, at folk har været rigtig glade for, at Byrådet har sat fokus på livet i byen. Vi er startet ud med nogle midlertidige løsninger, hvor formålet blandt andet har været at skabe opmærksomhed om de nye tiltag. Derfor er der også delte meninger om eksempelvis farverne ved Bibliografen, siger formand for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget Katrine Skov (A).

Også formanden for Trafik- og Teknikudvalget Ole Skrald Rasmussen (A) er glad for alle de kommentarer og konstruktive forslag, som byrådet har fået. – Meldingen fra flere af de handelsdrivende i området omkring Søborg Torv var klar. De vil gerne i tættere dialog med os. Det skal vi tage til os, for arbejdet med at skabe mere interessante byrum, handler jo også om at lokke flere mennesker til, så de samtidig benytter de andre tilbud, der er i byen og eksempelvis handler i nogle af butikkerne, siger Ole Skrald Rasmussen.

Byrum en del af projekt GladsaxeLiv

Arbejdet med Søborg Torv og byrummet ved Bibliografen er en del af det samlede projekt, der hedder GladsaxeLiv. Her er formålet at skabe en mere levende by med et mangfoldigt byliv, der bidrager til at tiltrække og fastholde borgere og virksomheder. I Gladsaxe handler byliv i høj grad også om mødet mellem mennesker og alt det, der foregår, når vi færdes i byen.

Ole Skrald Rasmussen og Katrine Skov er enige om, at sommerens midlertidige tiltag har været gode til at skabe debat om bylivet. – Vi skal selvfølgelig lære af de kommentarer, vi har fået, og så glæder vi os til at se, hvordan de mange forslag kan samles til projekter for 2015, siger Katrine Skov.

Byrådet afsatte i budgettet for 2014 en samlet pulje på 1,5 mio. kr., fordelt med 500.000 kr. til Søborg Torv og 1 mio. kr. til byrummet ved Bibliografen. På baggrund af en samlet evaluering, skal der nu udarbejdes projekter af mere permanent karakter til de to byrum.

 

Hvis du ikke deltog i evalueringsmøderne, er der stadig mulighed for, at du kan give din mening til kende og komme med forslag ved at udfylde spørgeskemaet på gladsaxe.dk/byensliv

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top