Fodboldklubber mangler garanti
FC Bella og Torveparken er i tvivl om deres fremtid i Mørkhøj

I sidste uge kunne Gladsaxe Bladet fortælle, at fodboldklubberne FC Bella og Torveparken opdagede, at Gladsaxe kommune overveje at inddrage fodboldbanen ved Mørkhøj Skole til et børnehus.

Det fik fodboldklubberne til at skrive til medlemmerne af Gladsaxe Byråd. I brevet udtrykker formændene Jimmy Magelund fra FC Bella og Michael Petersen fra Torveparkens Sportsklub forundring over, at de skal kæmpe for ”at bevare et sted, hvor kommunens børn og unge kan afvikle fritidsaktiviteter”.

Borgmester Karin Søjberg Holst (A) svarede i et brev de to fodboldklubbers bestyrelse i tirsdags. Borgmesteren skriver blandt andet: – I ’Strategi for den fremtidige dagtilbudsstruktur – opdatering og implementeringsplan’ peges på muligheden for at placere et nyt dagtilbud ved Mørkhøj Skole på en del af fodboldbanens areal. Årsagen til dette er, at det er muligt at bygge et dagtilbud samtidig med, at en stor og en lille fodboldbane kan placeres på arealet. Det nye dagtilbud i Mørkhøj skal først stå klar i 2020, og der er ikke truffet beslutning om placeringen endnu. Vi har derfor god tid til at tænke os om og finde en hensigtsmæssig placering. Vi vil i den forbindelse også sørge for en dialog med fritidsbrugerne for at afdækket de konsekvenser et børnehus har for jer.

Videre skriver Karin Søjberg Holst: – Som sagt er det ikke sikkert, at placeringen bliver som nævnt i oplægget, og strategien peger alene på en mulighed for at bygge der. Vi vil naturligvis undersøge alle muligheder for den mest hensigtsmæssige placering, og også se på alternative løsninger, der tager hensyn til så mange ønsker og behov som muligt.

Umiddelbart behager svaret ikke Jimmy Magelund fra FC Bella: – Jeg ser det som et typisk politikersvar, en sludder for en sladder. Reelt får vi ingen garantier, og det med, at de undersøger alle muligheder, tolker jeg på den måde, at økonomien er afgørende – og sådan skal politikere jo også tænke.

– I forvejen har vi i nær fremtid et møde på Kultur- og Idrætsforvaltningen, hvor vi har bedt om udvidelse, men det er jo omsonst, hvis byggeriet starter på vores arealer, selv om det først sker i 2018, siger Jimmy Magelund.

Bestyrelserne i de to fodboldklubberne vil nu diskutere borgmesterens svar og derefter mødes for igen at komme med et fælles udspil, så de kan få klarhed over deres fremtid på banerne ved Mørkhøj Skole.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top