Fodboldklubber mister plads
Kommunen vil inddrage 3.600 kvm ved Mørkhøj Skole

Lederne i fodboldklubberne FC Bella og Torveparken i Mørkhøjområdet kæmpede for otte år siden for at bevare fodboldbanen på Mørkhøj Skole, hvor der var planer om et institutionsbyggeri. Kampen lykkedes. Men nu skal de i gang igen.

Godt nok fødes der ikke så mange børn i Danmark, men mange flytter til kommunen med små børn, og kommunen har planer om at bygge et børnehus i Mørkhøj – og det skal så ligge på det areal, hvor de to klubber holder til. 3.600 kvm skal bruges til byggeriet.

Fem områder i kommunen er hårdt presset med at skaffe plads til børnehuse – og det gælder altså også Mørkhøj. Planen er så at bygge et hus med 900 kvm gulvareal. plus udearealer.

”I klubbernes bestyrelser er vi forundret over, at det at være frivillig i Gladsaxe kommune afstedkommer, at vi skal bruge så mange kræfter på at kæmpe for at bevare et sted, hvor kommunens børn og unge kan afvikle fritidsaktiviteter. Vi vil langt hellere bruge vores kræfter på at lære vores medlemmer at spille fodbold og lave sjove aktiviteter”.

Det skriver Jimmy Magelund, formand for FC Bella og Michael Petersen, formand for Torveparkens Sportsklub i et brev til medlemmerne af Gladsaxe Byråd.

Der er bygget mange nye lejligheder i den gamle TV-by, så det kan ikke undre, at der er kommet mange børn til området.

Når kommunen nu kendte til den udvikling kunne man måske have ladet være med at sælge Lundevang Skole, skriver man i brevet.

 

Vil udvide

Klubberne har for kort tid siden henvendt sig til forvaltningen og bedt om en udvidelse af banearealet på Mørkhøj Skole, da begge klubber har en målsætning om øgede aktiviteter.

”Det er offentligt kendt, at Gladsaxe kommune ønsker at blive årets idrætskommune i 2020”. Står de også i brevet.

Kommunen er i dialog med FC Barcelona om etablering af en internationale fodboldskole på Gladsaxe Stadion. Hvis kommunen ender med at tillade det, vil det betyde en yderligere forringelse af forholdene for fodboldforeningerne, der bruger Gladsaxe Stadion, da fodbodlskolen gør krav på minimum en bane i ”prime time” (den bedste tid) – hver eneste dag.

”Hvis kommunens strategi er at forringe vilkårene for udøvelse af aktiviteter for børn og unge, så synes vi, at kommunen skal fortsætte ad den vej og så lade os ”rigtige frivillige” trække os, står der i brevet.

-Vi har p.t. ca. 65 aktive piger under 18 år. Herudover voksne piger og mænd. Torveparken har i omegnen af 130 medlemmer – børn og voksne.

-At sende børn ud i trafikken til Gladsaxe Stadion, hvor banekapaciteten måske også forringes for foreningerne, er heller ikke en god idé med de helt små spillere, som vi også gjorde opmærksom på for seks år siden, siger Jimmy Magelund.

-Selv om vi eventuelt skulle få kunstgræs – hvilket selvfølgelig ville være fedt bliver kapaciteten stadig meget mindre.

-Vi fik ingen info fra kommunen. Ad andre veje hører jeg om det og begyndte at søge i tonsvis af referater i de forskellige udvalg – og wupti – så fandt jeg det – til min store forskrækkelse, siger Jimmy Magelund.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top