Fremtidens opfindere slår sig løs
Edison-Bagsværd-Skole-45-14.jpg
Manja og Frederik står bag opfindelsen af energiskoen. Foto: Kaj Bonne.
Bagsværd Skole er med i det landsdækkende innovationsprojekt Edison

Et par elever fra en 7. klasse syntes, at de havde fået en genial idé. De satte et hjul ned i et vandløb for at skabe energi. De plagierede på ingen måde vandmøllen, for den havde de hverken set eller hørt om. Eksemplet viser med al tydelighed den kreativitet, som de unge mennesker på Bagsværd Skole er i besiddelse af. I de seneste tre uger har de fire 7. klasser og 11 lærere og pædagoger været dybt engageret i temaet ’Vi skaber energi’ i projekt Edison, et landsdækkende innovationsprojekt skabt i samarbejde med Young Enterprise.

I fredags afsluttede Bagsværd-eleverne projektet med en opfindermesse, hvor skolens andre elever, lærere og forældre kunne se på de mange spændende ideer. De to bedste projekter blev udvalgt af en kompetent komité, og vinderne går videre til den danske finale den 20. november i Fredericia.

– Eleverne har selv skullet definere, hvad energi er. Det har været spændende for dem. Et af formålene med projektet er at skabe unge iværksættere, fortæller lærer Lars Irby.

I alt var der 24 stande på opfindermessen i fredags, og på alle borde lå elevernes tablets, som alle elever i Gladsaxe har fået af kommunen.

– Det har virkelig været guld værd at have disse tablets til dette projekt, siger lærer Anne Lyngsig.

Begge lærere glædede sig over det engagement som eleverne har udvist under det spændende og lærerige tema.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top