Gladsaxe Skole skal til nordisk finale
First-Lego-League.jpg
Gladsaxe Skole er klar til den nordiske finale den 29. november i Dansk Industris hovedsæde på Vesterbrogade. Foto: Privat
Var bedst til at finde et produkt til indlæring

First Lego League er en konkurrence, der er udbredt over hele verden. I år er det overordnede emne ’World Class Learning Unleashed’, hvor man har sat eleverne til at finde et produkt, som ville hjælpe os med at lære mere i skolen. En anden del af konkurrencen går på, at man skal bygge en robot som kan kører igennem en speciel bane.

Formålet med First Lego League er at stimulere børns interesser for det naturvidenskabelige og de teknisk/matematiske fag gennem engagerede projekter, hvor børnene selv er drivkraften og hvor de voksnes rolle mere er af administrativ og hjælpende karakter.

Gladsaxe Skole vandt den lokale konkurrence og skal den 29. november med til den nordiske finale i København.

Camilla Nielsen fra Gladsaxe Skole fortæller: Vores forskere har fokuseret meget på larm og forstyrrelser i timerne. Vi har lavet et sejt ur som ligner et normalt ur, men inde under er der en masse teknologi – f. eks. en mikrofon og stemmegenkender, der registrerer hvor meget der larmes. Vi har appblockere som virker ved, at de sidder i de fire kanter på døre og vinduer, så når man træder igennem døren låser den alle de ikke skolerelaterede apps, og meningen med, at de skal sidde på vinduerne er, at man så ikke bare åbner vinduet og bruger den der.

Angående det teknologiske siger hun: – Vores teknikere har arbejdet meget med programmeringen af robotten, der kører på en speciel bane og klarer opgaverne på banen.

Markedsføringsmæssigt har Gladsaxe Skole koncentreret sig om de sociale medier Facebook og Instagram, hvor man kan følge Team Odysseus, som Gladsaxe Skoles hold har kaldt sig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top