Har borgmesteren glemt befrielsen?
5.maj 2015 fejrer Danmark 70 året for befrielsen fra Tysklands besættelse. Men borgmesteren synes ikke, at befrielsen er værd at fejre. Der er ikke planlagt nogen aktiviteter overhovedet fra Gladsaxe.

70 året for befrielsen er en god mulighed for at lære vores skoleelever det vigtige kapitel i Danmarkshistorien fra dem, der overlede at kæmpe mod tyskerne. Det er for eksempel glemt, at kommunisterne i de to første år af Danmarks besættelse, så Tysklands besættelse af Danmark som en beskyttelse af Danmarks neutralitet. Det var først i 1941, da Hitler angreb Sovjet, at kommunisterne meldte sig ind i modstandskampen, hvor Konservativ Ungdom havde været aktiv fra 9. april 1940.

Det er historier som denne, det er vigtigt at de unge lærer om krigen. Og hvis 70 året for Danmarks befrielse ikke en anledning til, at vi mindes besættelsen, så er der aldrig en anledning. I Polen mindes man fortsat hvert år den 1. august for Warszawa- opstanden.

70 året for befrielsen er også en anledning til at huske og fejre de modstandsfolk, der er i live. Vi skylder dem en stor tak for, at Danmark ikke blev set som værende på den forkerte side i krigen.

Et officielt arrangement fra kommunens side vil vise, at vi fortsat har stor respekt for den indsats, mange unge mennesker ydede, og mange med den højeste pris i kampen for Danmarks frihed.

Man kan kun undre sig over, at borgmesteren ikke finder grund til, at Gladsaxe skal fejre befrielsen. Der er ellers noget at fejre.

Henrik Sørensen
Folketingskandidat (K)

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top