- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Hjælp til forældre med syge nyfødte eller for tidligt fødte børn

Et ægtepar har på frivillig basis taget et usædvanligt initiativ

Vi nærmer os tiden for juleeventyr. Både de klassiske og de helt nutidige. Ægteparret Anita og Peter Rasmussen har på eget initiativ besluttet sig for, at julen i år også skal være en hjerternes fest for forældre til for tidligt fødte børn eller syge nyfødte på neonatal-afdelingen på Herlev Hospital.

I al sin enkelhed vil ægteparret sammen med familie og venner sørge for at besøge afdelingen på sygehuset tre gange i løbet af december, hvor de så vil pynte op med julestads, tage hjemmebagt julebag med og uddele julegaver. Det vil ske først i december, midt i december og endelig selve den 24. december.

– Vi har startet projektet helt frivilligt. Vi ved af erfaring, at det er benhårdt at være indlagt med et for tidligt født barn. Vores datter Sofie blev den 5. juni født syv uger for tidligt, og vi lå indlagt i seks uger. Selv om solen skinnede fra en skyfri himmel, så sagde min mand, at hver eneste dag føltes som en gråvejrsdag, for vi koncentrerede kun om at kæmpe for vores datter, fortæller initiativtager Anita Rasmussen. Eventuelle sponsorer af julegaver er velkomne til at skrive til FamShRas@hotmail.com.

Med sit private tiltag er familien Rasmussen og deres venner overbeviste om, at de skabe lidt julestemning blandt de forældre, hvis tanker udelukkende kredser om deres barn og derfor ikke har tid til at tænke på at holde jul.