annonce
I praktik som politiker
praktik.jpg
Jakob Engel-Schmidt tog Rasmus ind som praktikant. Foto: Privat.
Elev fra GXU var på Christiansborg

Hej mit navn er Rasmus, Jeg er 16 år gammel og går på GXU i 10 K samfund medie linjen. Jeg bor sammen med min mor, far og lillebror i Bagsværd, hvor jeg har boet i snart 13 år. I min fritid har jeg spillet fodbold i IF Bytoften, men efter 10 år blev jeg mere interesseret i at løbe. I uge 46 var jeg i praktik på Christiansborg hos folketingsmedlem Jakob Engel-Schmidt fra  Venstre. Aftalen om en praktikplads startede en dag i Lyngby, da jeg sammen med min mor var ude for at handle ind i storcenteret. Som sædvanlig står vi der og kan ikke finde ud af, hvordan parkeringsbilletautomaten fungerer, da en ung og meget snakkesalig mand kom forbi. Jakob hjalp os med parkeringsbilletterne, og begyndte så at tale om at byrådet ville fjerne parkeringsbetaling efter årsskiftet. Det vidste han, fordi han sidder i Lyngbys byråd, og også var Folketingsmedlem på Christiansborg. Når man får sådan noget at vide, så kan man en gang imellem ikke lade værd med at spørge, om en praktikplads. Ikke ? Ugen før havde vi i skolen fået til opgave at finde en praktikplads, så det var det perfekte øjeblik at spørge. Første dag var en nøje rundvisning på det kæmpestore Christiansborg, og nogle oplæg om hvad politikere laver samt en lille test. Hele den første dag kunne jeg ikke lade være med at undre mig over hvornår jeg skulle mødes med Jakob. Jeg blev også overasket over, at de har 3 steder at spise deres frokost. Snapstinget (Buffet), Brydesen (smørrebrød) og en offentlig tilgængelig restaurant kaldt Tårnet. Tirsdag fik jeg endelig lov til at se, hvem jeg skulle være hos resten af ugen, da Mads Brenøe Lange (Jakobs ansatte) tog imod mig i forhallen. Jeg blev budt velkommen af de andre på kontoret. Resten af dagen forløb med at skrive læserbrev, deltage i møder og til sidst en tur på VU-sekretariatet.

Onsdag lavede jeg mit læserbrev færdig, og startede også på den tekst, jeg sidder og skriver nu. Senere på dagen var jeg med til spørgetid i Folketingssalen, hvor politikerne kunne stille spørgsmål til ministrene. Det hele blev sendt på TV2 News live. Torsdag var sidste dag for mig og forløb kun til kl. 12. Jeg afleverede, hvad jeg havde arbejdet på, og  deltog til sidst i et møde med Venstres interne beskæftigelsesudvalg. Jeg syntes at ugen her har været meget spændene. Jeg har fået et indblik i, hvordan politikere arbejder og færdes på Christiansborg. Men det er trist, at ugen har været så kort som den var.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top