Jazzen lød ekstra godt i kirken
Jazzklubben-04-48-14.jpg
Miriam Mandipira og hendes trio fyldte hele Søborg Kirkes enorme rum med dejlig sang og gyldne jazztoner i søndags. Foto: Kaj Bonne
Den afrikanske sanger Miriam Mandipira fyldte kirkerummet

Musikken var fantastisk, og lyden var i særklasse! Den opfattelse havde mange af de hen ved 200 mennesker, der i søndagens støvregn – efter kirketid – havde begivet sig til Søborg Kirke for at høre Miriam Mandipira synge jazz eller rettere jazzede udgaver af soul, blues og gospel sammen med sin fynske trio, Christian Søgaard på piano, Erik Sørensen på saxofon, Jens Holgersen på kontrabas.

Søborg Kirke havde i anledning af sit forestående 100 års jubilæum den 26. december lagt kirkerum til Gladsaxe Jazzklubs 10. og sidste arrangement i rækken om Jazzens Saga. Og hvilken finale de fremmødte fik. Ligesom man som tilhører spekulerede på, om dog ikke alle de dygtige arkitekter, som bygger nutidens musikhuse, kunne finde inspiration i de tunge kirkemure, som giver en vidunderlig akustik. Lyden stod klokkeklar og ren.

Indledningen på eftermiddagen var smuk. Ida Borup spillede ’opvarmningsmusik’ på orgel, og inden lyset blev dæmpet, kunne man nyde de smukke blomsterdekorationer fra Angelique i Bagsværd.

Formand Ole Kjær fra jazzklubben bød velkommen, og han indrømmede, at han havde været noget nervøs, da han talte i telefon med Miriam Mandipira midt i sidste uge, for hendes stemme var aldeles væk.

Den zimbabwianske sanger dukkede heldigvis op til koncerten til et bragende bifald. Hun indledte med en sydafrikansk sang og fulgte efter med et pragtfuldt gospelnummer. I det hele taget blev det en fejende flot eftermiddag, hvor Miriam Mandipiras smukke vokal suppleret med tonerne fra piano, saxofon og bas udfyldte kirkerummet fra klinkegulv til de øverste hvælvinger på skønneste vis.

Jazzklubben-03-48-14

Miriam Mandipira for fuld udblæsning under søndagens velbesøgte koncert i Søborg Kirke.
Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top