Når nærdemokratiet virker
Det var en rigtig god forside, Gladsaxe Bladet udkom med den 11. november: P-korps til foråret!

Det er samtidig historien om et nærdemokrati, der af og til virker. Da jeg netop var blevet valgt til byrådet i december, fik jeg endelig tid til at gå til den lokale frisør på Søborg Torv og nærmest i sjov spurgte jeg til eventuelle ønsker. Svaret kom hurtigt: Få folk til at parkere efter reglerne.

På Søborg Hovedgade er der et loft på to timers parkering, men indtil nu har det været muligt at parkere døgnet rundt uden konsekvenser – politiet rører ikke en finger og kommunen har ikke et p-korps!

På Trafik- og Teknikudvalgsmødet (TTU) i januar fremførte jeg denne kritik, og straks viste der sig et flertal for et P-korps. Et flertal Ole Skrald Rasmussen som formand anerkendte, selv om det var modsat flertallet i forrige byråd.

Nu ser det ud til at blive gennemført, og det viser, hvor kort der kan være fra borger til beslutning i byråd. I den sammenhæng er der en god mødekultur i TTU – vi slutter altid med en runde om helt lavpraktiske problemer på kommunens veje, fortove og cykelstier. Forvaltningen lytter og undersøger problemet med det samme, og efterfølgende kan vi drøfte løsningsforslag. Så kom bare frem med jeres iagttagelser – det kan lade sig gøre at få direkte indflydelse på udviklingen i Gladsaxe!

Flemming Holst,
Byrådsmedlem for Enhedslisten

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top