P-korps til foråret
Parkering-01.jpg
Bilister kører ofte op og parkerer på cykelstier, når de skal tale i mobiltelefon. Det er skidt for cyklisternes sikkerhed. Foto: Kaj Bonne.
Politisk flertal bag initiativet

Antallet af overtrædelser, når det parkeres biler i Gladsaxe Kommune er ganske betydeligt. På offentlige veje og pladser overskrides tidsbegrænsninger rask væk, og der parkeres ofte, hvor det er forbudt. Det kan man næsten altid gøre uden at der vanker bøder. For der er ingen til at notere synderne.

-Men hvis alt går efter planen, dukker der et parkeringskorps op til foråret. Formentlig omkring 1. april.

Det bliver så i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune, der har et par folk ansat.

-Sagen skal forbi byrådet, men der er så massiv en opbakning til ideen, at vi godt kan tillade os at sige, at det bliver en realitet, siger Ole Skrald Rasmussen, (A), formand for trafik-teknikudvalget.

Mange bilister har noteret sig, at det koster 1.500 kr. at tale i håndholdt mobiltelefon, når man kører. Så løsningen er at stoppe bilen, svinge den ind på en cykelsti, så den spærrer halvdelen af den kørebane. Og så har man bare undgået en forseelse og lavet en anden.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top