Portugiser blev VVS-installatør på rekordtid
Bram-VVS-01-45-14.jpg
VVS-installatør Hélio de Melo har startet Bram VVS sammen med sin svoger Søren Bram og Niels Dencker-Thormann, der i forvejen har den for Søborg-borgere kendte virksomhed Bram El & Data. Foto: Kaj Bonne
Bram VVS er Søborgs nye VVS-firma, og indehaveren kommer Azorerne

Den 31-årige Hélio de Melo er en af mange positive indvandrerhistorier. For syv år siden ordnede han installationer på swimmingpools på øgruppen Azorerne midt ude i Atlanterhavet, hvor danske Louise var på ferie. De blev forelskede, og Hélio tog med til det kolde nord.

– Da jeg kom til Danmark, kunne jeg ikke bruge min portugisiske uddannelse. Jeg måtte starte helt forfra, men det var sådan set meget godt, for så blev jeg tvunget til at lære dansk. Efter fire år blev jeg i 2012 udlært som VVS- og energispecialist. Jeg arbejdede som svend i et halvt år, inden jeg læste videre til installatør, fortæller Hélio de Melo på sit fantastisk flotte dansk.

I august kunne han kalde sig VVS-installatør, og han har netop startet Bram VVS sammen med sin svoger Søren Bram og Niels Dencker-Thormann. De to sidstnævnte har i forvejen Bram El & Data på Vilhelm Bergsøes Allé i Søborg, hvor Bram VVS også er rykket ind. Nu kan virksomhederne arbejde sammen og henvise kunder til hinanden. Hélio de Melo syntes, at Bram-navnet var enkelt og godt: – Det er dansk og nemt for folk at stave til, siger han.

Hélio de Melo og Louise bor sammen med deres fem-årige søn Noah i en villa lige ved siden af værkstedet på vejen i Søborg, og det har sin store fordel, at arbejde og bolig ligger side om side. Særligt i den kommende tid: om tre uger skal Louise føde parrets andet barn.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top