Skovbrynet Skole rejste tilbage til 1814
håndgerning.jpg
Håndgerning var i mange år en væsentlig del af undervisningen, så ikke mindst pigerne kunne passe de huslige sysler. Foto: privat.
Gammel skolelov gav inspiration til historieundervisning

Hvordan var det egentlig at gå i skole i 1814, i 1860´erne i 1930´erne og i 1970´erne?

I år fejrer vi, at Kong Frederik  6. i 1814 underskrev en række skolelove, der gav syv års undervisningspligt for alle børn i Danmark.

Eleverne på Skovbrynet Skole har i den anledning været på en rejse tilbage i tiden og taget en tur ind i fremtiden i uge 44, hvor hver dag have en tidsperiode.

Eleverne har gået i skole i landsbyskolen, hvor store og små elever gik i samme klasse, de har gået adskilte i drengeklasser og pigeklasser. Der er blevet sunget morgensang, undervist i håndgerning, skrevet skønskrift med fjer, pen og på tavle, lært remser, danske bynavne, bibelhistorie, hovedregning, formet ler og meget mere.

Fredag var visionernes dag, hvor eleverne tog en tur langt ud i fremtiden, helt til år 2060. Der blev tænkt ud af boksen og gjort forestillinger om, hvordan det vil være at gå i skole. Dagen sluttede med et Turfhunt løb som er et løb, der styres via apps på smartphones. Hver dag har eleverne i kantinen fået en lille smagsprøve af et tidstypisk måltid. Der er både blevet smagt på bygvandgrød og amagersukkermadder.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top