Unge kokke i kamp for den gode mad
Catering-45-14.jpg
Ronni Frederiksen (tv.) og Nickolai Wildego er ikke bange for at tage deres faglige kampe i køkkenet, men de er enige om at god mad skal laves helt fra grunden Foto: Kaj Bonne.
De nye forpagtere af Taxgården kan lidt af det hele, når der laves mad og festes igennem

Kokkene Ronni Folkersen og Nickolai Wildego på henholdsvis 27 og 24 år symboliserer på udmærket vis nutidens ungdom. De er ’grænseløse’ i deres opfattelse af, hvad der kan lade sig gøre. For fem måneder siden startede de egen virksomhed under navnet Wild Folk Catering. Såfremt man tror, at deres firma blot nøjes med at sende mad ud af huset, må man tro om. Overordnet forpagter de Taxgården på Bagsværd Hovedgade 210 for Odd Fellow Logen, men herudover laver de mad og arrangerer selskaber til enhver festlig anledning. Således blev de for nylig engageret til at arrangere en Hawaii-fest, hvor de både lavede mad og pyntede festlokalet med surfbrætter og palmer.

Selv om de værdsætter god mad og sætter en ære i at lave al mad fra grunden, kan de også stå for drikkevarer, skaffe musikken, gå bag baren og mikse cocktails og stå for opdækning og pyntning af lokalet, ligesom de tager imod selskaber på op til 90 personer på Taxgården.

De to unge kokke kender hinanden fra kantinen hos Oticon/William Demant, hvor de var kolleger i tre-fire år. De havde løst snakket om at ’åbne et eller andet’, og umiddelbart efter forrige jul, hørte de om muligheden for at forpagte den gamle gård i Bagsværd, som de efter lange forhandlinger så rykkede ind på 1. juni.

– De første måneder gik arbejdstiden fra seks morgen til efter midnat, men sådan noget skal man være indstillet på, når man vil være selvstændig. Vi klager ikke, for vi har fået en god start og er blevet modtaget fint alle steder, siger kokkene, der har hver deres udgangspunkt fagligt.

Ronni Folkersen er uddannet kok efter fire års læretid i Nyhavn: – Jeg var jo ikke mere end 15-16 år, så jeg lærte tonen. Ikke så få gange ringede jeg hjem til mor og stortudede.

Siden blev der langt mellem tårerne, og Ronni Folkersen har en bredspektret erfaring fra det klassiske køkken, hvorimod den tre år yngre Nicolai Wildego er autodidakt og mere eksperimenterende.

– Det giver os mulighed for at afprøve begge verdener. Nickolai er god til at få mig væk fra de faste rammer – jeg kan så til gengæld få ham tilbage igen, griner Ronni, og det samme gør Nickolai.

I øjeblikket har indehaverne fået en frokostordning om at stå med 45 daglige kuverter: – Det er over forventning, men vi vil meget gerne op på 100 om dagen, det vil give mere fast grund under fødderne, siger de nye virksomhedsejere.

Det går dog så godt, at de to unge ejere af Wild Folk Catering allerede nu søger efter to ungarbejdere i lokalområdet, for der bliver noget at se til med alle de selskaber, der står for døren i den travle juletid.

 

 

3 kommentarer om “Unge kokke i kamp for den gode mad”

 1. Cecilie Veber siger:

  Lyder spændende! Hvordan kommer man så i kontakt med jer og høre nærmere om det i søger?? 🙂

 2. Gert Larsen siger:

  Det kunne være noget for os har guldbryllup om 1halvt år
  vi er til god gammel dags mad til ca 40 personer
  hilsen Hanne og Gert

 3. Hej til Jer.

  Man kan komme i kontakt med os på følgende måder:

  wildfolkcatering.dk

  wildfolk@wildfolkcatering.dk

  Tlf: 81719522 / 31612352

  De bedste hilsner fra os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top