Unge vil spille i bigband
75 børn og unge jazzede løs i workshops

I lørdags var der et såkaldt blæserstævne på Gladsaxe Musik- og Billedskole (GMB) samt efterfølgende lydprøve med Aarhus Jazz Orchestra i Grønnemose Skoles festsal. Ideen med stævnet går på at samle interesserede børn og unge til en dag i bigbandets jazzede univers. Der er nu samlet et begynder-bigband fra nul til to års undervisning samt et bigband for øvede elever med 3-5 års erfaring. Eleverne kommer fra musikskolerne i Ballerup, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Herlev, Brøndby og København.

I alt deltog 75 børn og unge fra de syv kommuner i workshops på GMB, og derefter kunne eleverne sammen med forældre og venner opleve lydprøven med Aarhus Jazz Orchestra.

– Man bliver helt revet med at den begejstring de unge viser for at spille sammen. Vi blev decideret blæst op mod væggen til koncerten, hvor også professionelle musikere fra Aarhus Jazz Orchestra og vores dedikerede musiklærere fra Kvintoratet deltog. Det handler om at skabe fællesskab og begejstring for det at spille blæserinstrumenter. Hele musik- og billedskolen har faktisk emmet af jazz i dag, for vi har også haft clinics med udefrakommende instruktører til vores faste orkestre Steelbandet og Charlies Blåhval. Vi er rigtig glade for samarbejdet med Gladsaxe Jazzforening, som har været med til at muliggøre en super All that Jazz- workshop, siger Peter Rønn, souschef på Gladsaxe Musik- og Billedskole.

Dagen faldt også i de unges smag, således også Kristine Colerick, der spiller på olietønde i Steelbandet: – Jeg har helt klart fået noget ud af det. Det var virkelig spændende og fået mig til at tænke over nogle ting, jeg ikke har tænkt over før. Jeg glæder mig til på mandag, hvor vi skal implementere det.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top