annonce
43-årig med på succeshold
GladsaxeHG-AB-02-46-14.jpg
Kaj Bonne. Foto: Tine Petersen i et af sine karakteristiske gennembrud. Her fra lokalopgøret mod AB tidligere på sæsonen.
Tine Petersen giver Gladsaxe HG tyngde

Som 18-årig debuterede Tine Petersen på Gladsaxe HGs 1. hold i håndbold, og nu 25 år senere spiller hun stadig på holdet. Det er noget af en sjældenhed i divisionshåndbold – og særligt på spindesiden – at spillere kan fastholde gejsten så længe, og hun har da også alderen til at kunne være mor for de fleste af sine holdkammerater.
Tine Petersen har flirtet med en nedtrapning og har i perioder spillet på 2. holdet, og hun har alderen til at spille old girls:
– Men uden at nedvurdere noget som helst, så er der altså ikke den samme nerve og intensitet. Jeg er ikke helt klar til old girls, så derfor er det dejligt, at jeg stadig kan spille med, selv om kroppen brokker sig indimellem, siger Tine Petersen, der til daglig er kontorassistent i Fagforbundet 3F.
I 1990erne fik Tine Petersen en alvorlig knæskade, som holdt hende ude i halvandet år. I dag spiller hun med knæbeskyttelse: – Jeg fik revet det forreste korsbånd over og fik det opereret. Det bageste er stadig løst, og jeg bruskskader. Faktisk burde jeg være stoppet, men jeg hygger mig med at spille.
Tine Petersen kommer fra Høje Gladsaxe og bortset fra det første halve år som pusling i HGI, har hun altid spillet i Gladsaxe HG. Hun blev medlem dengang, hvor klubbens bedste hold stadig spillede i K.B. Hallen, så det er ikke for meget sagt, at ”TP”, som hun kaldes, er blevet en institution i HG, som hun var med til at repræsentere i den næstbedste række herhjemme.
I en alder af 43 år har Tine Petersen ifølge træner Morten Petersson lige dele rutine, gennembruds- og skudstyrke, som holdets yngre kræfter kan læne sig op ad. Træneren har da også givet et vist træningsmæssigt spillerum for veteranen, der får lov til at springe den ene af de to ugentlige træningsaftner over, fordi det er vigtigere, at hun er frisk til at spille.
Sportsligt er Gladsaxe HGs damer ved at genopfinde sig selv i denne sæson. Klubben indtager en øjeblikkelig andenplads og er ubesejret efter ni spillerunder i 3. division. HG har spillet to kampe uafgjort, mens det førende hold Øresund har vundet alle ni kampe. På søndag mødes de to klubber kl. 14.30 i NKK Hallen i Nivå.
– I aften forbereder vi os med noget video, som Morten Petersson har taget af Øresund. Sidste år blev vi fuldstændig bortdømt af en dommer, der konstant dømte skridt på Mette Hansen. Hvis vi får en fair behandling i år, har vi gode chancer for at vinde, mener Tine Petersen.
Gennem hele sæsonen har især forsvaret været stærkt spillende. Her har rutinen haft en afgørende betydning, mens det mere fremadrettede spil har haft yngre kræfter i de dominerende roller: – Vi har holdet til at rykke op i 2. division, hvor det nuværende hold også vil kunne gøre sig gældende blandt midterholdene.
Tine Petersen er dog meget i tvivl om sin håndboldfremtid: – Sådan som kroppen reagerer, kommer jeg ikke til at spille på 1. holdet. Og det er heller ikke fair over for holdkammeraterne, at jeg ikke træner lige så meget som dem.
I sidste uge sad Tine Petersen over, og fra bænken overværede hun holdkammeraterne vinde i 3. runde af pokalturneringen med 24-21 over USG fra kvalifikationsrækken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top