annonce
Alle fik hjælp
Komitèen for Juleindsamlingen har i december 2014 uddelt 160.000 kr. til børnefamilier og enlige i Gladsaxe Kommune.

Samtidigt er der i et fint samarbejde med Mormonkirken i Gladsaxe uddelt 50 store julekurve.

Også i julen 2014 har der ifølge artikler i de landsdækkende aviser været en særdeles stor efterspørgsel fra familier på særlig julehjælp, og de større landsorganisationer har slet ikke kunnet følge med i den stigende efterspørgsel. Mange familier har derfor ansøgt om hjælp forgæves.

Julekomitèen i Gladsaxe, der er en lille græsrodskreds af frivillige med lokalkendskab til Gladsaxe Kommune, arbejder efter et andet princip: Familier kan ikke selv søge julehjælpen. Det er socialrådgivere, læger, sundhedsplejersker, præster og lærere, der indstiller familier til julehjælp, og Julekomitèens forretningsudvalg foretager herefter en nøje vurdering af indstillingerne samt en fordeling af de indkomne midler.

På denne måde sker tildelingen til de svageste familier, der ofte i en given situation ikke selv har overskud til at tænke på selv at ansøge om ekstra hjælp.

Tildelingerne skal betragtes som opmuntringer til børnefamilier, der har det ekstraordinært svært og som selv gør en indsats for at komme på fode efter at de har været udsat for særlige udfordringer.

 

Julekomiteen har i år kunnet imødekomme alle de indkomne indstillinger.

89 ældre, enlige borgere fik en personlig hilsen til en værdi af 100 kr., og 168 børnefamilier fik et gavekort på 800 kr. til en stor levnedsmiddelbutik.

De penge, som Julekomitèen uddeler, kommer primært fra Lions Club Søborg, fra et tilskud fra Gladsaxe Kommunes Seniorudvalg, fra Metro-Schrøder Fonden, fra Sct. Georgs Gildet samt fra nogle kirker i sognet.

Mormonkirken i Gladsaxe skyder 50 flotte julekurve ind i uddelingen til familierne, og kirken står selv for udbringningen af disse kurve.

Julekomitèen samarbejder også med Røde Kors i Gladsaxe, som i år har skudt et væsentligt beløb ind i fordelingen.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top