Andelstanken genopstår i kendt butik
Damhuset-49-14.jpg
Ella Moltke, den ene af Damhusets syv ejere, er placeret mellem keramisk kunst samt de særdeles smukke juletræer, der er lavet af birkefinér fra bæredygtigt skovbrug i Finland. Foto: Kaj Bonne.
Syv kunsthåndværkere står bag disken i Damhuset

Damhuset på Lyngby Hovedgade nummer 1C har eksisteret i over 40 år. Oprindelig blev huset startet som en slags kunstnerisk kollektiv, og efter forskellige ejere gennem årene har haft butikken, er Damhuset med sin seneste ejerkreds rykket tæt fællesskabstankegangen og kollektiv ledelse. Damhuset ejes ny af i alt syv andelshavere, som alle er kunsthåndværkere. De har dog alle ’vagter’ og derfor står klar bag disken til at servicere kunderne.

– Vores fokus er helt naturligt rettet mod kunsthåndværket, siger andelshaver Ella Moltke: – Vi har overvejende danske kunsthåndværkeres arbejder på hylderne, men dog også en del fra vore nordiske nabolande og Tyskland. I alt har vi mellem 80 og 90 kunsthåndværkere repræsenteret her i forretningen, hvor vi har mange kunder fra det nordsjællandske område, siger Ella Moltke.

Kunsthåndværket spænder fra beklædning, tilbehør, smykker, boligtekstiler, keramik, glaskunst, billedkunst, træhåndværk til brugsting til borddækningen.

I sin tid var Ib Spang Olsen og Nulle Øigård med til at starte Damhuset, og traditionerne værdsættes i det smukke hus i Lyngby, hvor der som sædvanlig afholdes julestue i de hyggelige lokaler på 150 kvadratmeter.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top