Bevar sorggruppen for børn
Gladsaxe kommune har valgt at nedlægge sorggruppen, der har eksisteret i ca. 14 år fra 1. januar 2015.

Et tilbud, der har hjulpet mange familier i sorg.  Et tilbud, der virkelig gør en forskel!!

Det oplevede vi for snart 2½ år siden, da vores verden ændrede sig drastisk. Det ene øjeblik var vi en lykkelig familie med far, mor og 3 børn på 7,11 og 13 år – det næste øjeblik en familie i sorg.

Måske kommunen mener, at der er andre tilbud og sorggruppen derfor ikke er så vigtig, men det er jeg slet ikke enig i. Sorggruppen var det bedste tilbud vi fik, da hele vores verden var brudt sammen.

At få hjemmebesøg af en sundhedsplejerske, der turde snakke om vores tab og at børnene kunne komme i en sorggruppe, hvor de mødte andre børn, der havde mistet og kom et sted, hvor man snakkede om det at have mistet. Det har hjulpet mine 3 børn rigtig meget og lært dem, at man godt kan leve og være glad, selvom man har mistet sin far.

Alle skoler har sorgplaner, men fungerer de i praksis og hvor mange lærere/pædagoger har egentlig prøvet at hjælpe en familie i sorg og tør snakke med dem om tabet. Mine erfaringer er ikke særlig gode.

Fremover vil kommunen sikkert henvise til ”Børn, unge og sorg” inde i København, der er en fantastisk organisation, hvor der også er et tilbud om sorggrupper. Men for mig var et tilbud i nærmiljøet helt essentielt og herudover var der lang ventetid på sorggrupper i ”Børn, unge og sorg” og ikke alle børn bliver tilbudt at komme i en gruppe.

Så jeg kan kun sige: kære Gladsaxe kommune BEVAR sorggruppen. Den har gjort en forskel for mine børn og jeg. Og vil fremover kunne gøre det for rigtig mange familier. Det er så sørgeligt, hvis de familier, der fremover mister, ikke kan få den hjælp.

Julia Lyhne Fiehn

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top