Boligområde i Tobaksbyen på vej
Tobaksbyen-3.jpg
I løbet af næste år står de første ejerboliger klar i Tobaksbyen. Der vil også blive indrettet ungdomsboliger i de gamle erhvervslokaler Foto: Illustration: Privat.
De første 36 ejerboliger bliver klar i løbet af 2015

Et stykke erhvervshistorie har udspillet sig i Gladsaxe i mere end 59 år hvor Tobaksfabrikken, og senere British American Tobacco, har beskæftiget tusindvis af mennesker på tobaksfabrikken gennem årene.

Nu kommer livet tilbage i de smukke bevaringsværdige bygninger. Tobaksbyen Holding realiserer visionen om en ny bydel med boliger, erhverv og detailhandel på samme matrikel.

Tobaksbyen Holding har indgået aftaler med investorer og fremtidige lejere af fabrikshallerne, ligesom der ligger arkitekttegninger til de første 300 boliger på det nye areal, hvor en del af fabriksbygningerne rives ned. Derudover realiseres 160 ungdomsboliger i de tidligere administrationsbygninger. De næste tre år vil projektet blive udviklet og gennemført, og allerede i 2015 åbner dagligvarebutik, samtidig med at de første 36 ejerboliger er klar til indflytning.

– Tobaksbyen er en perle både hvad angår historie og betydning i nærområdet. Der er sjæl i bygningerne, og området ligger perfekt placeret i forhold til adgang til offentlig transport, uddannelsesinstitutioner og kulturlivet i hele det Storkøbenhavnske område. Et helt oplagt sted at bygge fremtidens boligområde, og vi ser meget frem til at skabe en hel bydel hvor boliger, erhverv og detail går hånd i hånd, siger direktør i Tobaksbyen Holding, Anders Mayland.

Tobaksbyen Holding vil i starten af december præsentere planer og visioner for naboer, tidligere ansatte på tobaksfabrikken og andre interesserede. Vi indbyder derfor til gå-hjem-møde torsdag den 4. december klokken 16.30 i den gamle Tobaksfabrik.

 

 

Fakta om Tobaksbyen

67.000 m2

Familieboliger

Ungdomsboliger

2 plans rækkehuse

Fællesfaciliteter

Erhvervs- og kontorlokaler

Dagligvarebutik

Caféområde

Ti minutter til Rådhuspladsen

Offentlig transport, letbane, til døren

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top