En ildsjæl fra Høje Gladsaxe
ldreprisen-05-52-14.jpg
Ulla Reitz var glædeligt overrasket, da venner og bekendte stod klar til at hylde hende som modtager af Gladsaxe Kommunes Ældrepris 2014 Foto: Kaj Bonne.
Ulla Reitz fra Aktivitetskredsen modtog årets Ældrepris

Alder kan være en udfordring, men det er ingen hindring. Det viser Ulla Reitz, formand for Aktivitetskredsen af 1989 i Høje Gladsaxe, om nogen Den 80-årige kvinde har et tårnhøjt aktivitetsniveau, som vil få de fleste yngre til at tabe pusten.

Forrige mandag overrakte borgmester Karin Søjberg Holst (A) i Europaværelset på Rådhuset Gladsaxe Kommunes Ældrepris 2014 til en overvældet Ulla Reitz, der modtog et varmt bifald og et trefoldigt leve fra bestyrelseskolleger, strikkesøstre, venner og familie. Prisen er på 10.000 kroner, og den kontante belønning blev fulgt op med både blomster og diplom.

Borgmesteren lagde i sin begrundelse vægt på Ulla Reitz’ kolossale engagement båret af ihærdighed, flid og hjerteblod: – Du yder en ganske særlig omsorg overfor alle medlemmerne i Aktivitetskredsen.

Du lægger vejen forbi huset næsten dagligt, hjælper med at lave kaffe og dække bord, og du får i det hele taget medlemmerne til at føle sig godt tilpas. Du gør mange ting for fællesskabet: Både som formand for Aktivitetskredsen – og som formand for Husmødet i Seniorklubberne i Høje Gladsaxe. Og det er takket været dig og din ihærdige indsats, at Aktivitetskredsen er så populær, som den er. Klubben har omkring 60-70 medlemmer, som kommer én eller flere gange om ugen.

Blandt Ulla Reitz’ aktiviteter nævnte borgmesteren litteraturkredsen, sangholdet, og der bliver strikket, broderet, hæklet, malet, spillet banko og kort, og der laves hjemmebag til kaffen. Om torsdagen tager ganggruppen en travetur til Utterslev Mose, Smørmosen eller Bagsværd Sø.

Ulla Reitz holder ind imellem fri om lørdagen, hvis hun da ikke køber ind til kredsens søndagsmad, hvor hun laver varme retter og dessert til de fremmødte. Ulla Reitz er også særdeles omsorgsfuld og besøger de syge ældre i Høje Gladsaxe eller køber ind for dem, hvis de ældre ikke selv magter indkøbene.

– Det var niende gang, vi uddelte prisen. Det var Erling Schrøder fra Seniorudvalget, der i sin tid mente, at det var værd at indstifte én sådan pris. Og det er altid en stor glæde at overrække den, og Ulla Reitz har virkelig fortjent at modtage årets pris, sagde Karin Søjberg Holst.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top