- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Gladsaxe Bokseklubs nye start

Formand Jean Clausen byder velkommen i Gladsaxe Bokseklubs nye og forbedrede lokaler i kælderen på Gladsaxevej 200. Lokalerne står helt færdige fredag 23. januar, når bokseklubben inviterer til reception. Og bokseformanden indrømmer gerne, at det forløbne år har været noget af en udfordring.

For ud over arbejdet med de nye lokaler, har bokseklubbens bestyrelse haft rigeligt at gøre. Det stort anlagte bandeprojekt samt uoverensstemmelser med et par trænere for motionisterne har lagt beslag på tålmodighed og ressourcer. Der er nu langt færre motionsboksere, fordi trænerne tog mange medlemmer med fra GBK.

– Nu kan vi igen trække vejret og koncentrere os om det vi er bedst til: boksning. De nye lokaler bliver særdeles vigtige for det sociale liv i klubben. Nu kan bokserne blive her efter træning. Sammen kan vi se gamle boksefilm, og vi kan forberede os med videofilm af kommende modstandere i det store fælleslokale. Vi har også fået et nyt køkken, så derfor indfører vi fællesspisning hver onsdag aften, siger Jean Clausen.

I relanceringen af Gladsaxe Bokseklub har klubben oplevet en stor fremgang blandt kampbokserne. På det seneste er GBK gået fra fire til 12 kampboksere:

– Bo Hoff Hansen er kommet til klubben fra Hillerød, så nu har vi det træningsmæssige på plads for kampbokserne, og vi har Mikkel Gregersen og Johnny Christensen til at klare begynderholdene. Det ser derfor fornuftigt ud, men som så mange andre idrætsklubber er det en kamp at skaffe frivillig arbejdskraft. Det kan meget nemt ende med, at det hele hænger på for få skuldre, men i øjeblikket er der en fin fordeling, så vi ser lyst på fremtiden, siger Jean Clausen.

Projekt på lavt blus

For snart to år siden blev den 19-årige Jonathan Taboryski dræbt, da han i Høje Gladsaxe blev skudt i hovedet. Efterfølgende kom GBK med i et bandeprojekt, som journalist Philip Sampson var ophavsmand til sammen med skuespilleren Thomas Bo Larsen. Ideen går på at opsamle nogle af rødderne i Høje Gladsaxe og Værebro, så de kan holde sig fri af kriminalitet.

– Der var en fantastisk opbakning til ideen på de sociale medier og fra adskillige lokalpolitikere. Men problemerne indfandt sig lynhurtigt, da vi kunne mærke, at det var utrolig svært at få beboerrådgivningen og ungdomsklubberne i tale. Men vi kan nogle ting i en bokseklub, og det ville vi meget gerne fortælle om til en bredere kreds, men det

blev ikke til noget. Vi har en række håndværksmestre i vores netværk, som kan skaffe praktikpladser, og så er vi ret gode til at holde disciplin. Desværre kom vi i kløerne på det, som jeg kalder for ’levebrødspædagoger’. Det virkede som om, at de var bange for, at vi kunne gøre tingene bedre end dem. De er sådan set ikke interesserede i, at knægtene kommer hos os, siger Jean Clausen.

Projektet kører fortsat, om end på et noget lavere blus. Bokseklubben har flere gange erfaret, at det tværfaglige samarbejde mellem de forskellige myndigheder og organisationer halter: – Når medielyset er væk, så er det, at man virkelig skal have et drive til at arbejde med det. Boksning kan rumme alle – også rødderne, som vi altid står parat til at tage os af. Thomas Bo Larsen er stadig tilknyttet vores klub som PR-ansvarlig, men Philip Sampson er ikke længere en del af Gladsaxe Bokseklub, fortæller Jean Clausen.

Englandstur og jubilæum

Det er hårdt at boksetræne. Derfor skal der også være serveres nogle gulerødder indimellem, så bokserne får et afbræk fra bokseboldene og sandsækkene på Gladsaxevej. Hver 14. dag i sæsonen tager kampbokserne til Malmö for at træne og sparre med svenske boksere, og den 13. februar tager klubben for tredje år i træk til Rumford i det sydlige England.

– Ellers er det helt store vores 100 års jubilæum i 2016. Vi vil meget gerne markere den store dag med et flot stævne, men vores overordnede fokus går på at udvikle boksere. Vi er en gammel traditionsklub, så vi ved, hvad der skal til, og fremtiden ser lys ud, slutter Jean Clausen.