annonce
Gladsaxe Ishockey er på vej tilbage
peter-christensen-gladsaxe-ishockey.jpg
Peter Christensen er der, hvor han befinder sig bedst. Han er på isen med en masse børn, der er vilde med ishockey og med at have ham som træner. Foto: Morten Bjørn Jensen.
Engagerede trænere skaber glade ishockeybørn

Mandag aften kommer Peter Christensen ned i sit andet hjem, Gladsaxe skøjtehal. De sidste år har han været aktiv i ungdomsafdelingen og én af grundene til, at klubben har trukket så mange unge spillere de sidste år. Den 25-årige lærerstuderende er en ildsjæl, og han virker som en magnet på børnene, når de kommer hæsblæsende efter skoletid med en kæmpe taske fyldt med udstyr. Han kræver noget af sine spillere, men han er også utrolig god til at motivere og rose.

Ude på isen er 20 U-15 drengene i gang med en leg som opvarmning under instruktion af tre trænere, mens tre målmænd modtager vejledning af en målmandstræner.

-Jeg trænede selv en del af disse drenge for 3 år siden. Dengang havde jeg et hold bestående af 70% nye spillere, inklusiv en målmand, der aldrig havde prøvet at stå på mål før! Nogle af dem kunne knap stå på skøjter, og jeg må indrømme, at jeg tvivlede på, at de ville fortsætte i sporten særligt længe – især efter de blev udsat for det ene kæmpe tocifrede nederlag efter det andet, fortæller Peter Christensen, der i dag træner U9 i Gladsaxe Ishockey.

Men spillerne fortsatte og knoklede på. Der var kun to spillere, der valgte at spring fra sidst på sæsonen.

– Der er et gammelt udtryk, der hedder noget med at det handler om at have det sjovt, og det har de. Der er virkelig nogen, der tror på, at de bliver bedre. I dag kan holdet spille lige op med andre hold, de vinder kampe, og de taber kampe, men nu står der ikke et tocifrede tennisresultat på måltavlen efter hver kamp.  Det er ikke en Hollywood film, hvor alle spillerne ender som NHL stjerner, men snarer en dansk lavbudgetteret dogmefilm om nogle drenge, der blev ældre, blev ishockeyspillere, og frem for alt blev gode holdkammerater, fortæller Peter Christensen, der er stolt over, hvor godt det går i klubben.

Et godt ry

Folk over 40, opvokset i lokalområdet, kan stadig huske Gladsaxes storhedstid. Dengang både klubbens elitehold, såvel som ungdomsafdelingen blomstrede. Men noget gik galt.

-Jeg er 25 år og al den tid jeg har spillet ishockey for rivalen, Gentofte, har Gladsaxe haft et ry for at være useriøs og konservative i deres ishockeytilgang.

Men i mine øjne er vi igen, efter en lang og stenet vej, på rette kurs. Det skyldes bedre trænere, en arbejdsom ungdomsformand, samt en bedre omtale fra andre klubber. Ja – også det faktum, at spillerne i Gladsaxe kan tåle at tabe. De bliver ved, hvor andre for længst havde givet op.

Gladsaxe Ishockey har næsten hold på alle årgange og U9 holdet, som jeg er træner for har p.t en trup på 20 spillere. Glæden ved ishockey og foreningskulturen, ser jeg hver eneste dag, når jeg kommer. Vi er godt på vej, forsikrer den entusiastiske træner.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top