annonce
Gymnaster i fuldt firspring
Team-Gym-01-51-14.jpg
Magnus og Simon har masser af gymnaster at arbejde med. De tager sig af drengene, men der er også pigehold. Foto: kaj Bonne.
TeamGym er blevet kæmpestort

Dynamik og elegance er til blandt virkemidlerne, når man dyrker gymnastik med spring og rytme. Den ’gamle’ spring- og rytmegymnastik er blevet moderniseret og hedder nu TeamGym. En gymnastikform som vinder større og større udbredelse herhjemme, og Gladsaxe Idræts Forening hører til blandt Danmarks allerbedste. Og Danmark er i særklasse Europas bedste nation med fem guldmedaljer og en enkelt bronzemedalje fra de i alt seks konkurrencer, der blev afviklet i Island. GIF var stærkt repræsenteret med i alt 15 deltagere.

I Gladsaxe træner 23-årige Simon Esrup og 24-årige Magnus Bendtsen GIFs yngste TeamGym-drenge i alderen fra seks til ni år i Gyngemosehallen. Simon Esrup træner også juniordrengene fra 13 til 17 år, mens Magnus Bendtsen har ansvaret for de 10- til 13-årige.

Da Simon og Magnus selv startede med at dyrke springgymnastik i GIF for 14 år siden, var der blot et enkelt hold på sværdsiden, men nu er der i alt otte hold. GIF har oplevet en voldsom medlemsfremgang inden for TeamGym, så der nu er op imod 400 medlemmer inden for den ekspanderende gymnastikdisciplin.

– Udviklingen har været helt utrolig. Der gøres også utrolig meget for at få TeamGym populariseret. Det er efterhånden ved at slå an over alt i Europa, og nu arbejdes der på at udbrede TeamGym i blandt andet Australien og USA. For så vidt matcher TeamGym meget godt tidens trend med ekstrem-sportsgrene. I TeamGym er gymnasterne ret højt oppe i luften, og de laver triplerotationer, fortæller de to trænere, der ud over at være kammerater også begge læser idræt på Københavns Universitet.

 

Indslusningshold
De to trænere har et samarbejde med indslusningsholdene, så der på den måde dannes et tværfagligt samarbejde mellem bredden og eliten i Gladsaxe Idræts Forening. Gymnaster kan blive opfordret til at prøve elitekonceptet i en 14 dages periode:

– Selv om det er konkurrence, så er lysten det helt afgørende element for den enkelte gymnast. Det er vigtigere at skabe motivationen til at springe, så kan færdighederne komme senere. Det kan for eksempel være meget vanskeligt at spotte talentet hos en 6-årig – det er meget nemmere at opdage engagementet hos drengen, siger de to trænere.

Gladsaxe IF har oprettet Gladsaxe Tour Team som er et rejsehold, der tager til gymnastikfestivaler i lande som Italien, Kroatien og Tyskland.

– Disse festivaler er med til at styrke fællesskabet. Det tager et på måneder at stykke et hold sammen, og her vi så valgt at sende et hold af sted bestående af både piger og drenge, siger trænerne, der ser frem til den 17. og 18. januar, hvor Gladsaxe Idræts Forening arrangerer Nytårscup i Gladsaxe Sportshal. Her deltager mange sjællandske og også et par svenske hold. Der konkurreres inden for mikro, makro, mini og juniorrækkerne for piger, drenge og mixhold.

 

FAKTA

TeamGym adskiller sig fra den traditionelle idrætsgymnastik ved at være holdorienteret. Et landshold består af en bruttotrup fra 18 til 22 gymnaster, selve holdet består af 12 gymnaster plus to reserver. Der dyrkes tre discipliner: Trampolin, fiberbane og rytmisk serie.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top