Løncheck gik til dyrene
Kattesponsor-01-51-14.jpg
Christian trådte i karakter, og det kom dyrene til gode. Foto: Kaj Bonne.
6-årig tog initiativ til at købe dyrefoder

Christian er en umiddelbar, energisk og nysgerrig knægt på seks år, der går i 0. klasse på Bagsværd. Han havde dog noget, han gerne ville have en forklaring på:
– Hvad er en donation, mor? spurgte han sin mor Mette Engelbrecht om, da de sammen så en udsendelse, hvor en kvinde fortalte, at Dyreinternatet i Rødovre var afhængig af donationer.
Christian fik at vide, at det er, når man giver noget til et godt formål. Og så var Christian ikke i tvivl. Han ville gerne hjælpe dyrene, og han havde netop modtaget sin første lønseddel som barnemodel for Ramasjang, så han ville gerne bruge nogle af pengene til dyrefoder.
Sammen med Lærke, en jævnaldrende pige som Christian kalder for sin kæreste, købte han ind i den lokale Fakta i Bagsværd. Her syntes bestyreren Paw, at det var en fin idé, som de to børn havde fået, så butikken lagde yderligere tre kasser dyrefoder oven i.
Forrige lørdag afleverede Christian og Lærke den store mængde katte- og hundemad, som de havde indkøbt, til Dyreværnet.
Dyreværnet kvitterede for hjælpen ved at lægge et billede af de to donorer ud på facebook, og børnenes gavmildhed og betænksomhed i den travle juletid gik direkte i hjertekulen på folk. Over 5.000 likes og mange opmuntrende kommentarer har de modtaget.
Christian er meget glad for dyr, og han er opvokset med den 15-årige kat Chili, som han bor med sammen med sin mor i Bagsværd. Og når han er hos sin far i Jylland, passer han tre katte.
Men når han bliver stor, så skal han være jagerpilot. Interessen for flyvning har han nok fra mor, der har været stewardesse i fire år. Flyvergrillen i Kastrup er da også et af favoritstederne.
– Har du prøvet at flyve?
– Ja, men kun i et passagerfly. Jeg har ikke fløjet i et jagerfly, men jeg har siddet i én, siger Christian.
Mette Engelbrecht er stolt af sin søn: – Jeg er taknemmelig for, at Christian har overskud til at tænke på andre før sig selv. Det ser man ikke altid hos børn i disse år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top