annonce
På vej ind i 2015:
Mørkhøj-Skole-07-39-14.jpg
Mørkhøj Skole fik en ansigtsløftning i sommer, da skolen fejrede sin fødselsdag og borgmesteren klippede den røde snor over for at markere åbningen af indskolingsområdet. Foto: Kaj Bonne.
- Vi skal være kendte for vores velfærdstilbud

Vi har en sund økonomi i Gladsaxe. Og samtidig har vi en lav skat: den 11. laveste skat i hele landet.

Mit mål er at Gladsaxe også i fremtiden skal være en kommune i social, miljømæssig og økonomisk balance, hvor vækst og velfærd går hånd i hånd, siger borgmester Karin Søjberg Holst (A).

”Man kan ikke ændre vindens retning, men man kan stille sine sejl, så man alligevel når sit mål”, – siger et gammelt ordsprog…

Og her i Gladsaxe har vi stillet sejlene rigtigt, så vi kan nå vores mål, blandt andet med vores nye kommunestrategi.

Vækst er en forudsætning for høj velfærd. Og vi er heldigvis gode til at skabe vækst i Gladsaxe. Vi bliver hele tiden flere og flere borgere og flere og der kommer flere arbejdspladser i Gladsaxe. Jeg regner med at stigningen fortsætter. For vi er kendt og foretrukket for vores stærke velfærdstilbud i Gladsaxe.

Gladsaxe er samtidig den kommune i Danmark, hvor der er blevet skabt flest nye private arbejdspladser fra 2009 til 2013, – viser ministeriets tal.

Sidste år blev Gladsaxe Danmarksmester i vækst. Så vi fortsætter vækstarbejdet på alle fronter, – endda med ekstra ressourcer.

Flere borgere og flere børn gør det nødvendigt, at vi investerer i vores skoler og daginstitutioner, så de kan rumme flere børn.

Vi har i forvejen gode dagtilbud og skoler, for vi har investeret massivt i vores skoler i de seneste år, og bygget en hel ny skole. Og nu går vi i gang med at bygge og ombygge børnehusene for 133 millioner. For kvaliteten skal være i top: Også i fremtiden.

Spillested til de unge

Vi fortsætter vores målrettede arbejde med at få alle vores unge i uddannelse, – også de unge, ikke er så boglige eller som bare har det svært.

Derfor har vi både skabt en ny Ungeenhed og et helt nyt ungecenter med et stærkt ungdomsmiljø.

De unge skal jo også have et sted at være i fritiden. Derfor starter vi et nyt spillested på Telefonfabrikken til næste år.

I år bliver det billigere at gå i fritidsklub: Det koster 100 kr. om måneden.

Og det bliver helt gratis at gå i ungdomsklub i år.

Vi opprioriterer også vores massive indsats for at sikre den sociale balance i vores bolig-områder.

i åhuse er et botilbud til borgere med alkoholmisbrug eller psykosociale problemernyt stort initiativ fra Realdania. de unge ka

Alderen ikke er nogen hindring for et godt og aktivt liv. Derfor giver vi et permanent løft til ældreområdet, og ansætter flere social- og sundhedshjælpere på seniorcentrene, træningscentret og i hjemmeplejen.

Med hensyn til klimaet så er vi allerede rigtigt meget på forkant. I efteråret blev vi nomineret til Nordisk Råds Natur- og Miljøpris for vores klimaarbejde. Vi er også blevet udnævnt til dansk mester i fjernevarmevækst.

”Det hjælper ikke at ride i galop, hvis det er i den forkerte retning”, siger et gammelt kinesisk ordsprog…

Men her i Gladsaxe har vi både god fart og vi rider i den rigtige retning:

Det er det, der skal til, så kan fastholde det gode serviceniveau og fortsat være en stærk velfærdskommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top