Annonce
Succes på skakbrættet
skak.jpg
To spillere fra Atheneskolen klar til nordiske mesterskaber

To skakspillere fra Atheneskolen har ved Danmarksmesterskabet i skoleskak i Svendborg forrige spillet så godt, at de kar kvalificeret sig til Nordisk Mesterskab på Færøerne.

Man skulle blive nr. 1 eller 2 i sin aldersgruppe, og begge klarede en 2. plads. I de 10–åriges aldersgruppe var Nienke van den Brink suveræn; hun vandt 7 og tabte kun til et skakgeni fra Skanderborg, som er så stærk, at hans ratingtal er det næstbedste i verden i aldersgruppen. Det er meget sjældent, at en pige kommer til NM i drengenes gruppe. I de 40 år hvor der har været afholdt DM i skoleskak, er det kun sket 3 gange tidligere- heraf var 2 fra Gladsaxe.

I de 12- åriges gruppe var der stor spænding om den eftertragtede andenplads, og der måtte “målfoto” til inden Nicolai Kistrup med point (5 vundne 2 remiser og ét tab) havde sikret sig 2. pladsen.

Det er kun hvert 6. år, at det nordiske mesterskab er på Færøerne, så det var heldigt at det netop i år magede sig således at de to talenter fra Gladsaxe klarede sig så godt.

Gladsaxe-spillernes resultater:

 

13 – 14 år:

3. Arthur Berg   5½ points

4. Ellen Fredericia   5  32 deltagere)

 

11 – 12 år:

2.Nicolai Kistrup, 6 points

8.Albert Lyng Petersen, 5

18.Nikolaj Brødsgaard, 4½  (38 deltagere)

 

9-10 år:

2.Nienke van den Brink, 7 points

6.Casper Liu, 5½

20.Silas Høyerup , 4    (40 deltagere)

indtil  8 år:  20. Malte Dreves Erikstrup 3,5 points (28 deltagere)

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top