- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Tangoen skal løfte aftenlivet

For 10 år siden blev Gladsaxe Tangoforening stiftet, og det blev fejret efter alle kunstens regler i Telefonfabrikken/Gladsaxe Kulturhus i søndags.

Jubilæumstrinene blev akkompagneret af Tangarte fra Malmö – Skandinaviens bedste tangoorkester, og kommunen sendte 1. viceborgmester Susanne Palsig (SF) for at ønske til lykke. Også kulturhusets leder Betina Louise Kimergård havde smukke ord med til jubilaren.

Det specielle ved Gladsaxe Tangoforening er, at den har været med helt fra Telefonfabrikkens start. Her fik tangodanserne som de første lokaler, så der er nært historisk bånd mellem Gladsaxe Tangoforening og kulturhuset.

– Vi danser tango hver søndag mellem 13 og 18. Vi underviser hinanden, og vi hygger os, fortæller Phillip Steptoe, der er formand for foreningen lidt flere end 40 entusiastiske medlemmer.

– Tango er passion. Og vi har både passion for dansen og Argentina. De fleste af medlemmerne har da også været på besøg i Buenos Aires, for det hører ligesom til, når man danser tango, fortæller formanden.

De fleste danner faste par, men under træningen bliver der naturligvis skiftet partner: – Men vi har et lille overskud af ’singlekvinder’, så det ville være dejligt, hvis vi kunne få et par tangointeresserede mænd til at møde frem, lyder det håbefuldt for formanden.

Formanden fremlagde sine visioner for fremtiden i sin jubilæumstale: – Der er jo ledige lokaler i Telefonfabrikken. Det kunne jo være dejligt, hvis disse lokaler kom til at indeholde mere plads til dans og en café eller restaurant. Ingen steder i Gladsaxe kombinerer disse ting, og det vil være oplagt at løfte aftenlivet i Gladsaxe, siger Phillip Steptoe.

Da talerne var færdige, indtog danserne gulvet. Og så blev der ellers danset på rigtig argentinsk vis.